Ο Ιούνιος έρχεται και φέρνει ζέστη διαρκείας – Ποιες μέρες η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 βαθμούς Κελσίου

Με… φόρα μπαίνει ο Ιούνιος, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού έρχεται ζέστη με τη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές αναμένεται να φτάνει στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η αστάθεια των προηγούμενων ημερών υποχωρεί και από σήμερα έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας. Μάλιστα, ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα για μέρες.

Η επέλαση του ζεστού κύματος αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Χριστίνας Ρήγου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ενώ από τη νέα εβδομάδα δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει έως και τους 39.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.

Το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Παρασκευή.

  • Σάββατο: 30 – 33°C
  • Κυριακή: 33 – 36°C
  • Δευτέρα: 36 – 38°C
  • Τρίτη: 36 – 39°C
  • Τετάρτη: 35 – 39°C
  • Πέμπτη: 36 – 39°C

Στην Αττική, Δευτέρα και Τρίτη φαίνεται πως θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024

Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-06-2024

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-06-2024

Αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Σχετικά