«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» Απάντηση Δημήτρη  Καραμάνη στον Γιάννη Ταγκαλέγκα

Απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων Δημήτρη Κ.  Καραμάνη στον κ. Ταγκαλέγκα

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Κύριε Ταγκαλέγκα

Οι συμπολίτες μας καθημερινά βλέπουν ότι ο Δήμος μας «αλλάζει σελίδα», στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στον πολιτισμό, στο κυκλοφοριακό, στο νοικοκύρεμα και παράλληλα διαμορφώνεται μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τη Δημοτική Αρχή. Επίσης, σχεδιάζουμε έργα που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα και την προοπτική της πόλης και του Δήμου μας.

Όλα τα παραπάνω, είχαν εκλείψει στη θητεία σας.

Μην υποτιμάτε λοιπόν τη νοημοσύνη την κρίση των πολιτών.

Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που θέσατε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Επιμένετε με ανακοίνωσή σας κάνοντας πως δεν καταλαβαίνετε, επιδιώκοντας έτσι να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Άλλωστε, αν δεν είχατε εγκαταλείψει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά, θα είχατε ενημερωθεί και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Και επειδή επιμένετε με τις αναθέσεις, να σας θυμίσουμε ότι εσείς κατέχετε το τίτλο του «Πρωταθλητή» των Αναθέσεων και μάλιστα αρκετών παράνομων. Μια κατάσταση που ήρθε να προστεθεί στην ανικανότητα να διαχειριστείτε τα πράγματα, οδηγώντας το Δήμο, όπως θα δούμε παρακάτω, σε δύσβατα μονοπάτια.

•        Επί θητείας σας το 2022, οι απευθείας αναθέσεις έφτασαν το 1.068.538 ευρώ, ενώ στη διάρκεια του προεκλογικού έτους 2023 έφτασαν το 1.182.505 ευρώ.

•        Εσείς κάνατε ανάθεση καθαρισμού της Κρύας 17.000 ευρώ σε ιδιώτη εργολάβο, ενώ γι΄ αυτόν τον καθαρισμό κατά το νόμο είναι αρμόδια η Περιφέρεια, η οποία φέτος καθάρισε την συγκεκριμένη περιοχή χωρίς κόστος για το Δήμο.

•        Προχωρήσατε σε απ΄ ευθείας ανάθεση ύψους 5.000 ευρώ προς μελλοντικό υποψήφιο του συνδυασμού σας στις εκλογές του 2023,  για τοποθέτηση στολιδιών και δέντρων τα Χριστούγεννα.

•        Αναθέσατε μελέτη και καταγραφή του πολιτιστικού αποθέματος με ποσό 37.076 ευρώ!

Και το «κερασάκι» στην «τούρτα»: Το 2023 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε 2 αποφάσεις σας για απευθείας ανάθεση λόγω κατάτμησης, για την αποφυγή διαγωνιστικής διαδικασίας, με το σκεπτικό ότι δεν διασφαλίστηκαν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.

Επίσης χρειάζεται απίστευτο θράσος να μιλάτε εσείς για προσλήψεις ειδικών συνεργατών.

Εμείς κ. Ταγκαλέγκα προβήκαμε σε πρόσληψη ειδικών συνεργατών με βάση τις ικανότητες, τα προσόντα και τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την επόμενη πενταετία, για την ανάπτυξη του Δήμου, την επικοινωνία και την εξωστρέφεια.

Οι άνθρωποι αυτοί ήδη έχουν επιδείξει παραγωγικό έργο στους τομείς των μελετών, των χρηματοδοτήσεων, της προβολής και του σχεδιασμού. Η μισθοδοσία τους όντως κοστίζει στο Δήμο όμως την ίδια στιγμή αποφέρουν στο Δήμο πολλαπλάσια οφέλη.

Προσλάβαμε έναν Χημικό Μηχανικό ειδικευμένο στην πράσινη ενέργεια και τη διοίκηση έργων, ένα Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε., πρώην Προϊστάμενο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μια Δικηγόρο για παροχή νομικών συμβουλών, έναν Σύμβουλο ειδικευμένο σε μελέτες και χρηματοδοτήσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, μια Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών με εξειδίκευση στο digital marketing και στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και δύο δημοσιογράφους εξειδικευμένους στην επικοινωνιακή πολιτική και εξωστρέφεια. Επίσης αναθέσαμε σε εξωτερικό συνεργάτη τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον οποίο εσείς δεν κάνατε τίποτα. Δεν δημιουργήσατε γραφείο προγραμματισμού, δεν εκπονήσατε επιχειρησιακό πρόγραμμα και φυσικά αυτά είχαν αντίκτυπο στην λειτουργία του Δήμου. Ο Δήμος δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα και δεν το γνωρίζατε, δεν γνωρίζατε δαπάνες που είχατε κάνει ανάθεση και φορτώσατε τη νέα δημοτική αρχή με υποχρεώσεις πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ που δεν μπορούν να πληρωθούν.

Εσείς όμως ακόμα δεν μας έχετε πει με ποια κριτήρια επιλέξατε τους ειδικούς συνεργάτες σας και ποια ήταν η αποδοτικότητα τους.

Παράλληλα, συνεχίζουμε έργα που όχι μόνο δεν ολοκληρώσατε αλλά είχατε εγκαταλείψει και τα σώσαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

•        Προμήθεια μηχανήματος έργου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με 150.000 ευρώ για το οποίο δεν είχατε κάνει τίποτα από το 2022

•        Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ από το Ταμείο Ανάκαμψης με 150.000 ευρώ που επίσης δεν είχατε κάνει τίποτα και το σώσαμε εμείς κυριολεκτικά στο παρά ένα 

Σε ότι αφορά το Πάσχα μιλάμε για 11.000 ευρώ παραπάνω από την διοργάνωση του 2023, ποσό το οποίο ήταν αρκετό για την αναβάθμιση της διοργάνωσης που ήταν άψογη, αλλά και για την προβολή της Λιβαδειάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Πανελλήνιο και όχι για 25.000 ευρώ που δώσατε εσείς για 3 δευτερόλεπτα προβολή στο Ράλλυ Ακρόπολις το Φθινόπωρο του 2022.

Έτσι λοιπόν, όπως λέει και ο σοφός λαός, «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»…

Σας το είχαμε πει, αλλά σας το ξαναλέμε, δεν είμαστε ίδιοι κ. Ταγκαλέγκα…

Διαβάστε επίσης

Ταγκαλέγκας:Κύριε Καραμάνη, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για σπατάλη χρημάτων στο Δήμο Λεβαδέων

Σχετικά