Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου αναβαθμίζεται-Απέκτησε μια νέα σύγχρονη βιβλιοθήκη

Η καινούρια μας βιβλιοθήκη!

Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σήμερα είμαστε περήφανοι που αποκτήσαμε μια σύγχρονη βιβλιοθήκη στο σχολείο μας. Ο χώρος ανακαινίστηκε, μια εύχρηστη βιβλιοθήκη τοποθετήθηκε και ένας διαδραστικός πίνακας αναβάθμισε ψηφιακά την αίθουσα, έτσι ώστε να εμπλουτίζει τη μαθησιακή διαδικασία και να κινητοποιεί το ενδιαφέρον των μαθητών σε ένα εύχρηστο και ψηφιακό περιβάλλον.

Το σχολείο μας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών και με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στο μαθητικό δυναμικό τη φιλαναγνωσία και την ανακαλυπτική μάθηση. Θα είναι ένας χώρος διδασκαλίας, έρευνας και διαθεματικότητας, δίνοντας τις δυνατότητες  σε όλους να συμμετέχουν, στα πλαίσια των αρχών της συμπερίληψης.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Elpedison και προσωπικά την Κυρία Κάκκου Μαριλένα που αποδέχτηκε με κατανόηση το αίτημά μας για χορηγία(4.000 ευρώ) από την εταιρεία, την οποία εκπροσωπεί.

Επίσης τη συνάδελφο εκπαιδευτικό Μπεζίκη Παναγιώτα που ως υπεύθυνη Βιβλιοθήκης,  προώθησε το αίτημα του σχολείου και βοήθησε σημαντικά στην τελική διαμόρφωση του χώρου.

 Εύχομαι μέσα από τις δράσεις που θα οργανώσουμε, να εμφυσήσουμε την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και τη χαρά για τη μάθηση. 

Ο Διευθυντής

Γεώργιος Γιαννακόπουλος

Σχετικά