Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας στη ΔΕΘ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, παραμένοντας με συνέπεια και αγωνιστικότητα στις διαχρονικές του θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης, θα δώσει ξανά το αγωνιστικό «παρών» στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στα πλαίσια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

“Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί σε κάθε ευκαιρία τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες (πόλεμο στην Ουκρανία, Παλαιστινιακό κτλ.) αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Ταυτόχρονα η ελληνική κοινωνία ταλανίζεται από τη μία από καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα φτάνοντας μέσα στον αστικό ιστό (!!) και από την άλλη φοβούμενη για ακραίες πλημμύρες (και ως συνέχεια των πυρκαγιών), βλέποντας το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις , ανήμπορο να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πολίτες του. Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με ευθύνη την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.). Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας συνεχίζεται, με τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι να εξανεμίζονται μέσα στις πρώτες λίγες ημέρες του μήνα. Η φτώχεια βαθαίνει, η κοινωνία εξαθλιώνεται οικονομικά και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται σε ανησυχητικά πλέον επίπεδα. Η βία και η ανομία σαρώνουν, το κράτος δικαίου έχει πάει… περίπατο

Σε αυτό το δυστοπικό τοπίο, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, στο πλάι των δοκιμαζόμενων συμπολιτών τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 14 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους. η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα μας στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού (βλέπε ΟΤΑ, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς κτλ.).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η φετινή μας συγκέντρωση στη ΔΕΘ έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά κάθε απόχρωσης να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που

καλλιεργούν για να έρθουν νέοι «σωτήρες», εμείς λέμε: Υπάρχει λύση. Οργάνωση – αγώνας -αντεπίθεση.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε μεταξύ άλλων :

Ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό τουλάχιστον 10% για όλους.
Πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.
Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).
Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες Συμβάσεις για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.).
Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ένταξη νέων κατηγοριών.
Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα συναλλαγής, διαφθοράς και κατασπατάλησης του Δημόσιου χρήματος.
Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για τις υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργατικές διεκδικήσεις.
Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών και αντεργατικών Νόμων Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) και Γεωργιάδη (Ν.5053/2023).
Διασφάλιση της 5νθημερης εβδομαδιαίας εργασίας και επαναφορά του ωραρίου στις 37 ½ ώρες εβδομαδιαίως.(με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου).
Τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναγνώριση της Επαγγελματικής Ασθένειας και του Εργατικού Ατυχήματος στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Όλοι μαζί στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024, και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.”

Σχετικά