Γιατρός: «ξεπερνάμε τους εαυτούς μας» – Γεωργιάδης: «Είσαι ΚΚΕ καλά κάνεις και τα λες»

Άνω κάτω με γιατρό του νοσοκομείου Παπανικολάου με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Έξαλλος έγινε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν γιατρός του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου έκανε επίσκεψη, του ζήτησε να βρει λύσεις στα προβλήματα του ΕΣΥ.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ και γιατρός του νοσοκομείου Παπανικολάου, Χρήστος Καραχρήστος του ζήτησε καλύτερες συνθήκες, λύσεις στις ευημερίες και μαζικές προσλήψεις γιατρών.

Όταν ο κ. Καραχρήστος ζήτησε λύσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης, φανερά εκνευρισμένος του απάντησε «να πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει, το σύστημα προχωράει, είναι άρτιο, σώζει ζωές. Σταματήστε να βρίζετε το σύστημα».

Η απάντηση του γιατρού ήταν ότι το κράτος και ο ίδιος θα έπρεπε να πουν ευχαριστώ στους γιατρούς και την αυτοθυσία που κάνουν για να κρατηθεί το ΕΣΥ όρθιο.

«Αυτό δείχνει το ποιον σας, και το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους γιατρούς, ένα σύστημα που έχει φτάσει στο όριό τους» είπε ο γιατρός ζητώντας μαζικές προσλήψεις. Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη, σε αρκετά επιθετικό τόνο ήταν ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις.

«Σας παρακαλώ να μιλάτε λίγο σωστά γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα» απάντησε ο γιατρός με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά με έπαρση «Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;»

Στην απάντηση μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «Σου απαγορεύονται λοιπόν, δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;». ΄

Όταν ο γιατρός επέμεινε, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάλογο ύφος είπε «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;» Ο γιατρός στη συνέχεια αναφέρθηκε κα στο περιστατικό με τη γιατρό που κατέρρευσε από την κούραση. «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μιας συνάδελφός μας κατέρρευσε…» είπε με τον υπουργό Υγείας να απαντά σε έντονο ύφος «Σε παρακαλώ πολύ. Λοιπόν. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας, είσαι με το ΚΚΕ, καλά κάνεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Φτάνει! Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει». Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης και η συνοδεία του συνέχισαν, την επίσκεψη, μαζί με μία ασθενή να τον ακολουθεί και να τον εξυμνεί.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο