Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει ο Γιώργος Γιαννακόπουλος για την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς μπαίνουμε στην φθινοπωρινή περίοδο κρίνουμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους δημότες για τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν. Σε σχέση με αυτή τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ως νέα θεσμική υποχρέωση κάθε δίμηνο, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητά της, αφού κάθε φορά συζητούνται θέματα χωρίς να προχωρά η επίλυσή τους.

Ειδικότερα:

  1. Πορεία των έργων υποδομής στο Δήμο. Αναδείξαμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ανάπλαση πεζοδρομίων-συνδέσεις αποχετευτικού-νησίδα στην Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου καθώς και στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί. Ξαναπήραμε διαβεβαιώσεις από τη Δημοτική αρχή ότι θα προχωρήσουν. Το ίδιο ισχύει για τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου καθώς και την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών.
  2. Χρηματοδότηση Σχολείων. Ζητήσαμε μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών να συνεχισθεί άτυπα η ίδια χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που υπήρχε καθώς και οικονομική ενίσχυση όπου κριθεί απαραίτητο. Ευελπιστούμε ότι θα καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες δαπάνες των σχολείων με δίκαιο και διάφανο τρόπο.
  3. Αντιπλημμυρική προστασία-Καθαρισμός ρεμάτων. Είναι άμεση προτεραιότητα να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε φρεάτια, ρέματα και εξόδους διαφυγής υδάτων γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν, ιδιαίτερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.
  4. Αξιοποίηση ακινήτου του Δήμου στην Αθήνα. Εδώ και αρκετά χρόνια το γνωστό ακίνητο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, δωρεά στον πρώην Δήμο Θεσπιών, παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το ακίνητο αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα, αλλά ακόμα κι αν αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες ενοικίασης, υπάρχουν δυνατότητες από το Δήμο να το ανακαινίσει και να το αξιοποιήσει. Εννοείται ότι δεν πρέπει να περνάνε σκέψεις για πώληση ούτε για αστείο! Αποτελεί προσβολή προς το Δωρητή και  ουδέποτε πρόκειται να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.
  5. Αξιοποίηση νοτιοανατολικής εισόδου Θεσπιών-Άγιος Αθανάσιος-Ξερόβρυση. Αποτελεί μια παρέμβαση που μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος για το Δήμο και να αναδείξει τον ιστορικό χώρο με σήμανση και φωτισμό.
  6. Αιολικό Πάρκο.  Μέχρι τώρα συζητούσαμε για το θέμα των ανεμογεννητριών χωρίς να υπάρχει σχετική δραστηριότητα στο Δήμο μας. Αυτή τη στιγμή στήνονται ανεμογεννήτριες κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση από τη Δημοτική αρχή για το τι «μέλλει γενέσθαι» Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων.

α)  Πόσες ανεμογεννήτριες ετοιμάζονται να τοποθετηθούν;

β)  Που θα τοποθετηθούν και τι άλλο μας περιμένει; Υπάρχουν πληροφορίες για χώρους αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο μας;

γ) Υπάρχει κάποιο πλάνο δράσης από τη Δημοτική αρχή και ποιο είναι αυτό;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα που απασχολούν τους Δημότες μας έχουμε ζητήσει από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση.

Σταθερά και υπεύθυνα-ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Γιαννακόπουλος Γιώργος

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο