Άδικη και χωρίς λογική η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου των ΓΕΛ Αράχωβας και Διστόμου!

Γιώργος  Μουλκιώτης: «Άδικη και χωρίς λογική η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου των ΓΕΛ Αράχωβας και Διστόμου!»,

« Οι μαθητές όμοιροι των ερασιτεχνικών ενεργειών του Υπουργείου Παιδείας!».

Μετά την αιφνίδια απόφαση για διάλυση των κατευθύνσεων των Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών στα Γενικά Λύκεια Αράχωβας και Διστόμου, ο Βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έφερε το παραπάνω πολύ σημαντικό ζήτημα στη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ είχε προβεί στις απαιτούμενες προσλήψεις – τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και οι μαθητές που φοιτούν στη Γ΄Λυκείου καλύπτουν το όριο για τη δημιουργία και συγκρότηση των κατευθύνσεων, ανακοινώνει στα ξαφνικά τη διάλυση των ειδικών τμημάτων, ουσιαστικά στο «παρά ένα» της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γ. Μουλκιώτης, σχολίασε επι του θέματος: « Είναι πραγματικά λυπηρή και άδικη η παραπάνω απόφαση. Μια απόφαση που δεν έχει βάση και λογική, δεν εξυπηρετεί κανέναν! Η μη λειτουργία των δύο κατευθύνσεων και ο τρόπος που ήρθε, προκαλεί μείζονα ζητήματα για μαθητές, καθηγητές, γονείς, διαταράσσοντας την ομαλή σχολική χρονιά που πρέπει να έχουν, πόσω μάλλον και σε ένα έτος που στο τέλος αυτού θα κληθούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση να δείξουν τη σοβαρότητα που απαιτείται και να διασφαλίσουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο