Έκπτωτος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δυνάμει του άρθρου 11 του παραρτήματος Α του Καταστατικού, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αποφάσισε την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας, Κ. Νίκα.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στο νόμο αλλά και στο καταστατικό της ΕΠΟ, που αναφέρει ότι έχει κώλυμα “όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα ή με αμετάκλητο βούλευμα έως ότου εκδοθεί απαλλακτική απόφαση ή έχεικαταδικαστεί αμετακλήτως για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχεικαταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος με αμετάκλητη δικαστική απόφαση πουεκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1)έτους είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα τουπαρόντος νόμου και ιδίως για αξιόποινη πράξη που τιμωρείται σύμφωνα με τοάρθρο 41ΣΤ του ν.2725/1999 (…)” .

Πρακτικά, η απόφαση σημαίνει ότι εκπίπτει από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας, αλλά και από τη θέση του μέλους της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Το 2021 ο Νίκας ήταν υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ, όμως απέσυρε την υποψηφιότητά του, όταν “διασφαλίστηκε” αυτή του Θ. Ζαγοράκη.Σε βάρος του υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, που εκδόθηκε πριν από περίπου οκτώ μήνες.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ήταν “ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση από κοινού και κατά μόνας, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία από κοινού και κατά μόνας (χρήση πλαστών εγγράφων: παραποιημένα εξοδολόγια)”.

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη διενέργεια των κληρώσεων 5ης, 6ης και 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Κ. Βρακά και του τεχνικού διευθυντή Δ. Παπαδόπουλου, εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με τους κ. Δημήτρη Μίκικη (προπονητής τερματοφυλάκων), Γιώργο Πολυμενέα (γυμναστής), Γιάννη Αμανατίδη (αναλυτής) ενόψει επίσημων και φιλικών αγωνιστικών υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η χορήγηση δικαστικής πληρεξουσιότητας για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τη ζημία που υπέστη η ΕΠΟ ύστερα από την έκδοση της υπ’ αριθ. 659/2024 απόφασης Αρείου Πάγου.

Δυνάμει του άρθρου 11 του παραρτήματος Α του Καταστατικού, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αποφασίστηκε η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.

Αποφασίστηκε η καταγγελία σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας ΕΠΟ επί της λεωφόρου Συγγρού”.

Πηγή:soccerplus.gr

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο