Έφεραν αποτέλεσμα οι αγώνες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στη Βοιωτία-Ανακλήθηκαν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Χαιρετίζουμε τη συντονισμένη κινητοποίηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών η οποία διοργανώθηκε την Τετάρτη 18/9 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λιβαδειά, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Χαιρετίζουμε επίσης την κινητοποίηση των μαθητών στα Βάγια το πρωί της ίδιας ημέρας.

Η πίεση που ασκήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρει πίσω την αδιανόητη απόφαση να κλείσουν τμήματα κατευθύνσεων σε οκτώ σχολεία της Βοιωτίας (μεταξύ των οποίων στα Βάγια, τη Δομβραίνα, το Καπαρέλλι και το 3ο Λύκειο Θήβας) έφερε θετικό αποτέλεσμα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Σε αντίθεση με τη μοιρολατρεία και τις συστάσεις απλά και μόνο για ατομικές παρεμβάσεις των τοπικών παραγόντων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διάλεξαν να κινητοποιηθούν οι ίδιοι και έτσι πέτυχαν το δίκαιο αίτημά τους.

Τα όποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την επιτυχία των παρεμβάσεων αυτών ή των άλλων «παραγόντων» είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Να θυμίσουμε μόνο ότι στη συνεδρίαση τους Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας τη Δευτέρα 16/9 ο Δήμαρχος μετέφερε ότι η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας το πρωί της ίδιας ημέρας του είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο οποιασδήποτε υπαναχώρησης εκ μέρους του Υπουργείου.

Επομένως η καθολική αντίδραση του ίδιου του κόσμου – φυσικά και των αιρετών, ήταν αυτή που υποχρέωσε το Υπουργείο σε αναδίπλωση. Η ίδια ήταν που κινητοποίησε μια σειρά «θεσμικούς παράγοντες», ακόμη και ορισμένους φιλοκυβερνητικούς.

Εξάλλου, σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, η κινητοποίηση του κόσμου έφερε επίσης θετικά αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όσο «περιορισμένη» κι αν είναι, δεν παύει να είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητα δεκάδων οικογενειών στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, δίνει απάντηση σε όσους καλοθελητές των κυβερνήσεων επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ότι με τους αγώνες δε βγαίνει τίποτα.   

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο