Iατρικός Σύλλογος Θήβας:Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

                      ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ                                                    

ΓΙΝΕ ΕΘΕΟΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ-ΔΩΣΕ ΖΩΗ

         Το  τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί, να εορτάζεται  η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

                     Το πιο πολύτιμο «φάρμακο» για τον καρκίνο του συνανθρώπου μας, ένα φάρμακο που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται από πουθενά, υπάρχει όμως στον κόσμο της εθελοντικής προσφοράς, του αλτρουϊσμού, στον κόσμο του «νοιάζομαι».

                  Η  Παγκόσμια  ημέρα, γίνεται  απόδοση  τιμής και ευγνωμοσύνης  στον Δότη Μυελού των Οστών,  σε αυτόν που γίνεται αγκαλιά, γίνεται ζωή για κάποιον  άγνωστο, ή συγγενή,  για  μικρό παιδί, ή ενήλικα που η διάγνωση του καρκίνου του στερεί το δικαίωμα στην ελπίδα  και ταυτόχρονα ημέρα αναφοράς  ευαισθητοποίησης για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων.

                     Το «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»,  μέσα από την δράση της Τράπεζας εθελοντών Δοτών  έχει εγγράψει στα 10 χρόνια της λειτουργίας του 170.000 εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών και 370 από αυτούς έχουν δώσει μόσχευμα, έχουν δώσει ΖΩΗ σε ισάριθμους  ασθενείς  της Ελλάδας και του εξωτερικού.

                Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει και αποτελεί (από το 2017) ενεργό συνεργαζόμενο Κέντρο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ευχαριστούμε τους περίπου 4.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και εκφράζουμε ευγνωμοσύνη στους  συμβατούς δότες μας, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας .

            Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Δίνοντας λίγο αίμα, με διαδικασίες ακίνδυνες για τον δότη γίνεται η αρχή για την σωτηρία ενός συνανθρώπου μας   και

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΜΕ

ΥΓ : Όποιος επιθυμεί  μπορεί να γίνει εθελοντής δότης Μυελού των Οστών με μια απλή διαδικασία,

           (από το στόμα με την συλλογή στοματικού επιχρίσματος) περνώντας από τα γραφεία του Ι.Σ.ΘΗΒΩΝ  

           (Κάδμου 1) στις 24,25 ΚΑΙ 26 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως 12.00.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο