Το ΚΚΕ Λιβαδειάς για τις καταργήσεις σχολικών τμημάτων στη Βοιωτία

Η Τ.Ε Λιβαδειάς του ΚΚΕ, με ανακοίνωση της, εκφράζει την συμπαράστασή της και χαιρετίζει την δυναμική κινητοποίηση δεκάδων μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών που διεκδικούν να μην κλείσουν ολιγομελή τμήματα σε πολλά σχολεία του νομού Βοιωτίας.

Σημειώνει ότι;

“Οι χτεσινές κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελούν αισιόδοξο στοιχείο και δίνουν μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που κάνει «σημαία» το «κινητό στην τσάντα» για να κρύβονται η υποχρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και όλες οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της που βοούν στα σχολεία.”

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης στη Λιβαδειά παραβρέθηκε
αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους εκλεγμένους συμβούλους Νώντα Κοτσικώνα και Γιώργο Μπούτσικο.

H ανακοίνωση :

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή της και χαιρετίζει την δυναμική κινητοποίηση δεκάδων μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών που διεκδικούν να μην κλείσουν ολιγομελή τμήματα σε πολλά σχολεία του νομού Βοιωτίας. Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης στη Λιβαδειά παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους εκλεγμένους συμβούλους Νώντα Κοτσικώνα και Γιώργο Μπούτσικο.

Ανάμεσά στα τμήματα που κινδυνεύουν με λουκέτο είναι το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου, το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Λύκειο Δαύλειας, τρία τμήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ Αλιάρτου κ.α., εξαναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία του νομού. Οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν ότι δεν θα ανεχθούν καμία συγχώνευση σε κανένα σχολείο, καμία κατάργηση κατεύθυνσης Β’ & Γ΄ Λυκείου, καμία κατάργηση ειδικότητας από τα ΕΠΑΛ. Διατράνωσαν ότι οι μαθητές δεν είναι αριθμοί κι ότι δεν υπάρχουν σχολεία περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά.

Τουλάχιστον προκλητική για τη νοημοσύνη του λαού της Βοιωτίας ήταν η στάση των κάθε λογής «παραγόντων» του νομού, οι οποίοι διαγωνίζονταν για το ποιος καλύτερα θα μεσολαβήσει «θεσμικά» για την λύση του ζητήματος, το οποίο κατά τη γνώμη τους προήλθε από ανικανότητα…, από ελλειπή ενημέρωση του υπουργείου, …. από λάθος που θα διορθωθεί κλπ…..

Τους «διαφεύγει» μάλλον το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Ότι οι εντολές του υπουργείου είναι τέτοιες, που τα τμήματα θα πρέπει να συμπληρώνονται από ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να στριμώχνονται σε μια τάξη, να μη λαμβάνονται υπόψη οι μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης και στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ, να φτάνουμε στο απαράδεκτο σημείο να μετακινούνται παιδιά σε άλλα σχολεία ή ακόμα και να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. Ότι είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, που θεωρεί κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την ανάγκη να υπάρχουν παντού σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Τους «διαφεύγει» επίσης ότι η λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια  βρίσκεται στον αγώνα όλων των φορέων, όλου του λαού για το σχολείο και την μόρφωση που έχουν πραγματικά ανάγκη τα νέα παιδιά.

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο εγγυάται η κυβέρνηση της ΝΔ κι η «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και το ζύγι «κόστους-οφέλους» με το οποίο όλοι τους συμφωνούν, τα αδιέξοδα θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, η Παιδεία θα γίνεται ακόμα χειρότερη και πιο ακριβή για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα χειροτερεύει το ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου με τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» στη δομή και τη λειτουργία του.

Οι χτεσινές κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αποτελούν αισιόδοξο στοιχείο και δίνουν μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που κάνει «σημαία» το «κινητό στην τσάντα» για να κρύβονται η υποχρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και όλες οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της που βοούν στα σχολεία.

Το πιο σπουδαίο «μάθημα», αυτό της διεκδίκησης και της διαμόρφωσης αγωνιστικής στάσης, μπήκε από την πρώτη μέρα στη …διδακτέα ύλη!

Καλή αγωνιστική χρονιά!

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο