Στην ανεργία θα βρεθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΔΥΠΑ,) στη Θήβα και σε όλη τη χώρα

Στην ανεργία θα βρεθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΔΥΠΑ,) στη Θήβα και σε όλη τη χώρα.

Με Ερώτηση που καταθέσαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη της Κ.Ο. Γ. Ψυχογιού και απευθύνεται στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, υπογραμμίζουμε την επιχειρησιακή και κοινωνική ανάγκη να παραταθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ).

Η συμβολή των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας είναι σημαντική γιατί συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στη διευκόλυνση της εκπαίδευσης αλλά και της  κοινωνικής και εργασιακής ένταξης των αιτούντων άσυλο.

Η διακοπή του προγράμματος θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στη διαχείριση του προσφυγικού τόσο για τους εργαζόμενους που βασίζονται σε αυτό για την επαγγελματική τους αποκατάσταση όσο και για τους αιτούντες άσυλο που εξαρτώνται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας στη Θήβα, εκφράζουν την αγωνία τους μαζί με τους συναδέλφους τους πανελλαδικά.

Η κυβέρνηση καλείται να εγγυηθεί τη συνέχιση του προγράμματος, ιδίως τώρα που σημειώνεται σημαντική αύξηση των προσφυγικών ροών, σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης και εντεινόμενης γεωπολιτικής αστάθειας.

H Ερώτηση, όπως κατατέθηκε: https://docs.google.com/document/d/1ZEYpuOsM2AyxWvx_Olj93iFmBku24Qrr/edit?usp=sharing&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο