Πώς έγινε η ληστεία στο Λαύριο – Έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ της χρηματαποστολής, τους απείλησαν με καλάσνικοφ

Οι τέσσερις δράστες στη ληστεία στο Λαύριο άρπαξαν 15 σάκους γεμάτες χρήματα από τις εισπράξεις εταιρειών της περιοχής – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο σήμερα νωρίς το απόγευμα (26/9) με τους δράστες να αρπάζουν σύμφωνα με τις πρώτους υπολογισμούς σχεδόν ένα 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η ληστεία έγινε περίπου στις 15.30 στην οδό Κουντουριώτη έξω από μεγάλο κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών.

Πώς έγινε η ληστεία

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο MEGA και στο Live News o Γιώργος Καλλιακμάνης, οι δράστες χτύπησαν την ώρα που η χρηματαποστολή ήταν έξω από το γνωστό κατάστημα και γινόταν η παραλαβή των χρημάτων.

Το όχημα της χρηματαποστολής είχε παρκάρει με τον οδηγό στη θέση του και τον δεύτερο υπάλληλο μόλις είχε επιστρέψει από το κατάστημα με τα χρήματα.

Οι δράστες εμφανίζονται ξαφνικά και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κλείνουν το όχημα της χρηματαποστολής ώστε να μην μπορεί να κάνει όπισθεν.

Οι 4 δράστες κατεβαίνουν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αρχικά βάζουν μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στο παρμπρίζ ακινητοποιώντας αρχικά τον οδηγό.

Στη συνέχει ρίχνουν μπογιά σε όλο το παρμπρίζ και κρατώντας καλάσνικοφ υποχρεώνουν τους δύο υπαλλήλους να ανοίξουν το όχημα.

Με αστραπιαίες κινήσεις οι 4 δράστες αρπάζουν 15 σάκους γεμάτους χρήματα επιβιβάζονται στο όχημα τους πράσινου χρώματος και εξαφανίζονται.

Μάλιστα πριν φύγουν οι δράστες έσκασαν τα λάστιχα της χρηματαποστολής.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η λεία των ληστών ίσως να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκινυγητό για τον εντοπισμό των δραστών αναζητώντας το πράσινο ΙΧ που επέβαιναν.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τις κινήσεις και το δρομολόγιο της χρηματαποστολής ενώ εικάζεται ότι ίσως παρακολουθούσαν τις κινήσεις της τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο