Δήμαρχος Καρπενησίου: Απολογισμός των πεπραγμένων τους 9 πρώτους μήνες

Συμπληρώνονται 9 μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή Καρπενησίου. Στο διάστημα αυτό ταυτόχρονα με τα έργα που ήταν σε εξέλιξη και συνεχίζουμε, έχουμε εργαστεί σκληρά για να φέρουμε εις πέρας μια σειρά από έργα κομβικής σημασίας, τα οποία υλοποιούνται, είναι προς δημοπράτηση ή προς ένταξη χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι τα ακόλουθα:

Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ Δήμου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 152.034,06. Το έργο που υλοποιείται ήδη, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΔΕ Ποταμιάς, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο ανέρχεται στο ποσό των 1.516.000,00, έχει δημοπρατηθεί ήδη, με τον διαγωνισμό να είναι σε εξέλιξη. Οι διαδικασίες του παραπάνω έργου είχαν «παγώσει» από το 2021 έως τις 9/2/2024 λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Έγιναν αρκετές επισκέψεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μη χαθεί η χρηματοδότηση του και να δοθεί παράταση.

Δίκτυο μεταφορών λυμάτων ΔΕ Ποταμιάς από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 1.230.000,00. Θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αξιοποίηση- εκσυγχρονισμός κτιρίων και εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.121.066,15 που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το εν λόγω έργο έχει συμβασιοποιηθεί. Είχε «παγώσει» από το 2019 εξ αιτίας ενστάσεων στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεων-εκδηλώσεων στον χώρο του συνεδριακού κέντρου Καρπενησίου, χρηματοδοτούμενο έργο από το ΠΔΕ ΣΑ082/1 Leader, προϋπολογισμού 216.000,00. Έχει δημοπρατηθεί και είναι προς συμβασιοποίηση.

Προμήθεια εξοπλισμού για την αίθουσα συνεδριάσεων εκδηλώσεων στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου. Χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ ΣΑ082/1 Leader, έχει προϋπολογισμό 82.205,00 και είναι προς δημοπράτηση.

Εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 550.000,00. Έχει εκδοθεί η αρ. 107024/80/Φ33/651/19-9-24 απόφαση ένταξης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ-Τομέας αθλητισμού και θα δημοπρατηθεί άμεσα μόλις εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε το κολυμβητήριο μας να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αντικατάσταση τμήματος της μεταλλικής στέγης του κολυμβητηρίου Καρπενησίου. Το έργο ανέρχεται στα 192.000,00 ευρώ. Έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα ανατεθεί με κατεπείγουσα διαδικασία, αρχικά με ιδίους πόρους.

Αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο έχει υποβληθεί πρόταση και αναμένεται η ένταξη του από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νέες υδρογεωτρήσεις στις θέσεις «Ιτιά» και «Ρίζωμα» Δήμου Καρπενησίου, έργο ύψους 150.000,000 ευρώ. Ετοιμάζεται η υποβολή της σχετικής πρότασης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στο Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρόσκληση για αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας (Νέες πράξεις), ύψους 280.000 ευρώ. Η υποβολή της σχετικής πρότασης θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου στο «Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας 2021-2027».

Τα έργα αυτά διαψεύδουν και με το παραπάνω τις προεκλογικές «Κασσάνδρες», που ισχυριζόταν ότι δεν θα βρίσκουμε ανοιχτές πόρτες στην κεντρική εξουσία.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης και να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, των υποδομών και των λειτουργιών του Δήμου μας.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο