Κώστας Μαρκόπουλος: «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού – Προβληματισμός για το μέλλον – Αποτυχία για τη Στερεά»

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στον πλανήτη, είναι η τιμή στην πλέον προσοδοφόρα «βιομηχανία» της Ελλάδας.
Η εκτίμηση του 2024 μέχρι σήμερα, αναδεικνύει νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας, αλλά μικρή κάμψη στις εισπράξεις. Το ανισόρροπο αυτό εύρημα, οφείλεται στο γεγονός ότι το βαλάντιο των τουριστών στην Ελλάδα, απορρόφησε περισσότερο η μετακίνηση (αεροπορικά εισιτήρια, πλοία, βενζίνη) και η ακρίβεια στα ξενοδοχεία λόγω πληθωρισμού, ίσως όμως και λόγω υπερβολικής αισιοδοξίας.
Υπάρχει λογικός προβληματισμός για το μέλλον που πρέπει να μετουσιωθεί σε πολιτικός.
Σε ότι αφορά την Στερεά, πρόκειται για παταγώδη αποτυχία με μειωμένη επισκεψιμότητα και άκρως μειωμένες εισπράξεις σε ότι αφορά τον ξένο τουρισμό. Είναι το αποτέλεσμα λανθασμένης τουριστικής προβολής της Στερεάς, από ερασιτέχνες που υποδύονται τους ειδικούς! Είναι ένα ζήτημα που έχω επανειλημμένως θέσει εις «ώτα μη ακουόντων».
Αλλά και ο εσωτερικός τουρισμός ήταν μειωμένος με φοβερή αντανάκλαση στην εστίαση, η οποία δεν επιβιώνει με την αυξημένη κίνηση του Σαββατοκύριακου, ειδικά μετά τα φοβερά κοστολόγια ενέργειας και πρώτων υλών.
Η Περιφέρεια Στερεάς, δεν έχει κατορθώσει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της και συνεχίζει να ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε εκθέσεις, μόνο για να εξυπηρετήσει κάποιους (όχι όλους) ξενοδόχους. Ισχυρό τουριστικό ρεύμα δεν παγιώνεται με ρουσφετοταξιδάκια και ωραίες φωτογραφίες.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο