Δημιουργία Εργαστηρίου Φωτογραφίας από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΙΟΣ”

          Το εργαστήρι φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΙΟΣ” απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν φωτογραφικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Κύριοι στόχοι του είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης.

Το εργαστήρι πραγματοποιεί έναν κύκλο παρακολούθησης οκτάμηνης διάρκειας, κάθε Σάββατο από τις 5 έως τις 7 το βράδυ. Η θεματολογία του σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής (ευρυγώνιος φακός, μεσαίος, τηλεφακός, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα, ISO, φωτομέτρηση), τα εργαλεία σύνθεσης της εικόνας (σημείο, γραμμές, φόρμα, ρυθμός, μοτίβο, υφή, προοπτική, ισορροπία, χρώμα, χρωματική θερμοκρασία φωτός), δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (φωτογραφία τοπίου, φωτογραφία φύσης, μακροφωτογραφία φύσης, ταξιδιωτική φωτογραφία, νυχτερινή λήψη, αστικό τοπίο, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ, πορτραίτο, περιβαλλοντικό πορτραίτο) και λήψεις πορτραίτου (πλάγιος φωτισμός, Rembrandt lighting, loop lighting, butterfly lighting και rim lighting) και still life με studio flash.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιείται παρουσίαση φωτογραφιών των μελών, παράδοση μαθήματος και τέλος, αναφορά στο έργο ενός φωτογράφου. Ειδικότερα, κατά την παρουσίαση, κάθε μέλος παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία γίνεται ανάλυση από τον δάσκαλο του εργαστηρίου και συζήτηση, σχετικά με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση και το νοηματικό περιεχόμενο.

Δάσκαλος στο εργαστήρι είναι ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Βασίλης Νίκας, με πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία και προσωπικό δημιουργικό έργο το οποίο έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 2262023393-2262307537-6977283756

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο