Δράση ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς από την Τ.ΟΜ.Υ. Λιβαδειάς

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.ΟΜ.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που έχει  καθιερωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου αποσκοπώντας στην ενημέρωση, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) Λιβαδειάς πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον πεζόδρομο Τροφωνίου, Πηγές Κρύας στην πόλη της Λιβαδειάς . Οι Επισκέπτριες Υγείας κ. Γκάτσου Σωτηρία και Τσιάνα Αικατερίνη ενημέρωσαν τους πολίτες για τις κυριότερες καρδιαγγειακές παθήσεις, τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου καθώς και για την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του ελέγχου και της πρόληψης.

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις είναι το κάπνισμα, η αρτηριακή υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, το υψηλό σάκχαρο αίματος, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή, ενώ σημαντικότατο ρόλο διαδραματίζει και η κληρονομικότητα.

Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο