12 χρόνια χωρίς τον αείμνηστο δήμαρχο Θηβαίων Κώστα Κουρκούτη

Ηλίας Τραμπάκουλος πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Η … ΘΗΒΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

9 Μαρτίου 2013
12 χρόνια απουσίας του Κώστα Κουρκούτη, του Δήμαρχου που ψηφίστηκε από τον προοδευτικό κόσμο της Θήβας και είχε τα ηνία της από το 1975 μέχρι και το 1989.
Η προσφορά και το έργο του είναι γνωστά σε όλους εντός και εκτός των θηβαϊκών τειχών.
Θα ήθελα να σταθώ μόνο και να καυτηριάσω το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στενό σοκάκι της πόλης που τόσο αγάπησε και για την οποία αγωνίστηκε που να έχει το όνομά του.

Περισσότερες από 10 φορές έχω βάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αλλαγής της ονοματοδοσίας του δρόμου μπροστά από το Δημαρχείο σε οδό Κώστα Κουρκούτη.
Κι ενώ όλοι φαίνεται να συναινούν στο «διά ταύτα» δεν έχει γίνει από τη δημοτική αρχή καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Η αδιαφορία- στην καλύτερη περίπτωση- ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες εμποδίζουν να εξελιχθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Θεωρούμε καθήκον και χρέος μας να επανακαταθέσουμε δημόσια το αίτημα της πλειοψηφίας των πολιτών να τιμηθεί αυτή η λαμπρή προσωπικότητα που λειτουργεί ως παράδειγμα και πρότυπο για πολλούς από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά.
Έτσι ή αλλιώς … Αιωνία η μνήμη του!

Υ. Γ. Περιμένουμε κάποια σχετική πρωτοβουλία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο