Εσείς το ξέρατε;
Της Δικηγόρου Θηβών Θεοδώρας Κόλλια
Εσείς το ξέρατε ότι η Λιβαδειά δεν έχει στρατόπεδο αλλά έχει ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ;
Εσείς το ξέρατε ότι το Φρουραρχείο της Λιβαδειάς στεγάζεται στο ΚΕΠΒ Θηβών;
Εσείς το ξέρατε ότι η Θήβα έχει το ΚΕΠΒ αλλά στα έγγραφα και στις σφραγίδες δεν αναφέρεται ούτε αναγράφεται πουθενά;
Εσείς το ξέρατε ότι η στρογγυλή σφραγίδα του ΚΕΠΒ Θηβών αναγράφει «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) ως φρουραρχεία στη Στερεά Ελλάδα αναγράφει της Λαμίας (ΚΕΥΠ), της Θήβας (ΚΕΠΒ) και της Χαλκίδας (Σχολή Πεζικού) και ΠΟΥΘΕΝΑ φρουραρχείο Λιβαδειάς;
Εγώ λοιπόν ΔΕΝ ήξερα τίποτα από όλα αυτά και τα έμαθα μόλις σήμερα εντελώς τυχαία και φυσικά έπεσα από τα σύννεφα, γιατί πόσο παραλογισμό να αντέξω…
Σήμερα λοιπόν προσήλθε στο γραφείο μου ένας νεαρός ‘Ελληνας πολίτης προκειμένου να του επικυρώσω κάποια έγγραφα. Ένα εξ΄ αυτών των εγγράφων ήταν και μία γνωμάτευση που έφερε επικεφαλίδα «ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» ενώ το κείμενο ανέφερε επί λέξει: «Η Υγειονομική Επιτροπή του φρουραρχείου Λιβαδειάς που συγκροτήθηκε νόμιμα από ……».
Το διάβασα, το ξαναδιάβασα, λέω δεν μπορεί κάτι δεν διαβάζω σωστά, κάποιο λάθος κάνω. Τον ρώτησα λοιπόν «που πήγες στη Λιβαδειά»; «Δεν πήγα στη Λιβαδειά, στο στρατόπεδο της Θήβας πήγα και εκεί μου το έδωσαν» μου απάντησε.
Απόρησα αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μίλησα καθόλου. Μόλις αποχώρησε είπα να το ψάξω λίγο καλύτερα.
Τι διαπίστωσα;
Ότι η Λιβαδειά ΔΕΝ έχει στρατόπεδο αλλά έχει Φρουραρχείο και η Θήβα που έχει στρατόπεδο ΔΕΝ έχει Φρουραρχείο. ΄Η μάλλον η Θήβα έχει Φρουραρχείο, αφού έχει στρατόπεδο, αλλά αυτό φέρει το όνομα άλλης πόλης και όχι αυτής που εδρεύει και στεγάζεται.
Αλήθεια συμβαίνουν αυτά πουθενά αλλού στον κόσμο ή είναι αποκλειστική ελληνική πατέντα;
Οι άρχοντες μας δεν το γνωρίζουν; Γιατί αν το γνωρίζουν και σιωπούν τότε μας κοροϊδεύουν, αν πάλι δεν το γνωρίζουν τότε οφείλουν να το μάθουν, να μας ενημερώσουν και φυσικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Και μετά απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν ψάχνω ακόμη να βρω, μαζί με όλους τους Θηβαίους πολίτες, γιατί μας πήραν το Πρωτοδικείο και για να είμαι πιο ακριβής τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου (θέμα χρόνου να πάρουν κι όλα τα υπόλοιπα και να μας κλείσουν) και τη μετέφεραν στη Λιβαδειά, ενώ εμείς, στη Θήβα, έχουμε το πιο σύγχρονο και κατάλληλο κτίριο σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και γιατί ενώ στο Εφετείο της Εύβοιας «τους φάγανε το ποντίκια» ψάχνουν να μετεγκατασταθούν και να επιβαρύνουν οικονομικά με ακόμη μία μίσθωση το Ελληνικό Κράτος και κατά συνέπεια τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο και δεν έρχονται εδώ, στο κτίριο της Θήβας, που έχει ερημώσει και έχει αδειάσει; Που αλλού σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα θα βρούνε δημόσιο κτίριο τριών (3) υπέργειων ορόφων και υπογείων με οκτώ υπερσύγχρονες αίθουσες, γραφεία στελέχωσης και γραμματειακής υποστήριξης, αρχείο, χώρους αποθήκευσης, προσωρινά κρατητήρια, θέσεις πάρκιγκ κ.λ.π.; Πουθενά δεν θα βρουν και το ξέρουν, αλλά δεν θέλουν ούτε να το συζητούν ούτε να το σκέπτονται και φυσικά κάνουν ότι δεν το βλέπουν;
Τουλάχιστον στην περίπτωση του Πρωτοδικείου – παρηγοριέμαι μόνη μου – υπάρχει κτίριο στη Λιβαδειά. Πολύ μικρότερο, χωρίς προδιαγραφές επέκτασης, στάθμευσης κ.λ.π αλλά υπάρχει. Για το φρουραρχείο όμως τι να πει κανείς. Δεν υπάρχει στρατόπεδο, δεν υπάρχει κτίριο αλλά υπάρχει το Φρουραρχείο Λιβαδειάς στη Θήβα!!!. Μήπως το επόμενο βήμα είναι να καταργήσουν τη Θήβα από το χάρτη;
Ας αντιληφθούν όλοι ότι η Θήβα μας, γεωγραφικά είναι το κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται στην ευνοϊκότερη γεωγραφική θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και διαθέτει πέραν όλων των άλλων (βιομηχανική ζώνη, φυλακές, στρατόπεδο, νοσοκομείο κ.λ.π), υπερσύγχρονες και κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, οι οποίες αν εγκαταλειφθούν και ερημώσουν θα καταστραφούν.
Ας αντιληφθούν ότι αυτή η πόλη διαθέτει πολίτες μαχητές και αγωνιστές και ότι όταν θα έρθει η ώρα θα δώσουν και πάλι τον αγώνα τους για όλα όσα τους ανήκουν, είτε αυτό είναι το στρατόπεδο, είτε το πρωτοδικείο, είτε το νοσοκομείο κ.λ.π.
Ας αντιληφθούν όλοι οι άρχοντες αυτού του τόπου ότι πρέπει να αγωνιστούν για την γενέτειρα τους και να είναι ειλικρινείς απέναντι στον Θηβαϊκό λαό και τους ψηφοφόρους τους διότι εκείνοι οφείλουν να πείσουν τα κέντρα λήψεως αποφάσεων ότι η Θήβα στην προκειμένη περίσταση και συγκυρία βρίσκεται στην πλεονεκτικότερη θέση έναντι όλων των λοιπών πόλεων της Στερεάς Ελλάδος, διαθέτει αυτά που οι άλλες πόλεις δεν διαθέτουν και που είναι τα ζητούμενα και οφείλουν να διεκδικήσουν ότι της αξίζει … και όλοι ξέρουμε ότι της αξίζουν πολλά !!!.
Οσο για το φρουραρχείο, που είναι ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΘΗΒΑΣ, καλά θα κάνουν να φροντίσουν στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκατάσταση της τάξης και της αλήθειας διότι αυτό οφείλουν για τον τόπο τους και τους συμπολίτες τους.
Αναμένουμε…