Η διοίκηση του Α.Ο. Ασκρης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετείται και “απαντά” σε όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Α.Ε. “Πανγεωργικός”!
Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση των ανθρώπων της διοίκησης της Α.Ε. “Πανγεωργικός” οι οποίοι κατήγγειλαν “προπηλακισμούς και βίαιες επιθέσεις από την ομάδα της Ασκρης”
ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου Α.Ο. Ασκρης μέσω της οποίας “τοποθετείται”, αλλά και “απαντά” στα όσα αναφέρει η διοίκηση του σωματείου του Αγίου Γεωργίου.
Αναλυτικά:
“Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Α.Ε. Πανγεωργικός, η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και επιχειρεί να παρουσιάσει την ομάδα μας ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται.
Ο αθλητισμός πρέπει να προάγει τον σεβασμό, το ήθος και την ευγενή άμιλλα, και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να χρησιμοποιείται ως μέσο αντιπαραθέσεων και εντάσεων.
Ο Α.Ο. Άσκρης πάντα πρεσβεύει τις αξίες του αθλητισμού, του fair play και της ευγενούς άμιλλας, κάτι που, δυστυχώς, φαίνεται πως δεν ισχύει για την Α.Ε. Πανγεωργικός.
Οι παίκτες και οι παράγοντές τους όχι μόνο προκάλεσαν συνεχώς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα επιδόθηκαν σε χειρονομίες και κοροϊδία προς τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους μας, αδυνατώντας να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό ακόμα και στη νίκη τους.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και δικοί τους φίλαθλοι και παράγοντες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, συμβάλλοντας στην ένταση και δημιουργώντας ένα κλίμα το οποίο δεν συνάδει με το ποδοσφαιρικό ιδεώδες.
Στο φύλλο αγώνα καταγράφεται ότι ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες ενεπλάκησαν στα επεισόδια, κάτι που αποδεικνύει ότι η σύγκρουση είχε δύο πλευρές.
Οπως και το γεγονός πώς και δικοί μας ποδοσφαιριστές δέχτηκαν χτυπήματα και έχουν τραυματισμούς .
Είναι άδικο, λοιπόν, να επιχειρείται η μονομερής ενοχοποίηση της ομάδας μας, όταν εμείς ποτέ δεν έχουμε δείξει τέτοιο πρόσωπο.
Το να προσπαθούν τώρα να παρουσιαστούν ως «θύματα» και να ρίχνουν ευθύνες μόνο στην ομάδα μας είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Η πραγματικότητα είναι ότι, αν υπήρξε όξυνση του κλίματος, αυτή προκλήθηκε από τη δική τους προκλητική συμπεριφορά, την αδυναμία τους να δείξουν αθλητική παιδεία και την έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο.
Επιπλέον, το γεγονός ότι επιλέγουν να διασύρουν έναν ολόκληρο σύλλογο, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «ντροπή του ποδοσφαίρου» και απαιτώντας την αποβολή μας από τα γήπεδα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
Το ήθος και η προσφορά της Άσκρης στον τοπικό αθλητισμό είναι γνωστά, και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθούν από μια προκλητική και μονομερή ανακοίνωση.
Εμείς δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση, όμως δεν θα επιτρέψουμε να διασυρθεί το όνομα της ομάδας μας.
Ζητούμε από την ΕΠΣ Βοιωτίας να εξετάσει τα γεγονότα αντικειμενικά και να μην υιοθετήσει αβάσιμες κατηγορίες που στοχεύουν στη σπίλωση του συλλόγου μας.
Ο αθλητισμός απαιτεί ήθος και σεβασμό, και όσοι δεν γνωρίζουν αυτές τις βασικές αξίες καλό θα ήταν να αναρωτηθούν αν έχουν θέση σε αυτόν”.
Δελτίο τύπου της Α.Ε. “Πανγεωργικός”

Μετά από την λήξη του αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Ασκρης, με την ομάδα του τοπικού Α.Ο., της οποίας επικράτησε με 2-1 (Β’ κατηγορία-Α’ όμιλος-17η αγωνιστική)!
Οι άνθρωποι της διοίκησης της Α.Ε. “Πανγεωργικός” με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν (24/3) και το οποίο αναρτήθηκε στους λογαριασμούς που διατηρεί το σωματείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (“social media”), καταγγέλλουν “προπηλακισμούς και βίαιες επιθέσεις” που δέχτηκε η αποστολή της ομάδας τους στην Ακρη στο τέλος του αγώνα με την ομάδα του Α.Ο. Ασκρης “από ολόκληρη την ομάδα της Άσκρης, μαζί με διοικούντες και θερμόαιμους οπαδούς”, που είχαν ως αποτέλεσμα “δύο από τους ποδοσφαιριστές να καταλήξουν στο νοσοκομείο για ράμματα και πρώτες βοήθειες”.
Επίσης, “εκτός των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι υπέστησαν ανηλεή ξυλοδαρμό”, καταγγέλλουν οτι δέχτηκαν “απρόκλητες ύβρεις και απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα τα μέλη της διοίκησης και οι παράγοντες της ομάδας”!
Η ομάδα του Αγίου Γεωργίου στον αγώνα που έγινε χθες (Κυριακή, 23/3) το απόγευμα (15:30′), στο δημοτικό γήπεδο της Ασκρης, για την 17η αγωνιστική του προγράμματος του Α’ ομίλου της Β’ κατηγορίας, επικράτησε με σκορ 2-1!
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
Θα θέλαμε να εκδίδαμε ένα ευχάριστο και πανηγυρικό δελτίο τύπου για την σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας, Α.Ε. “Πανγεωργικός”, εναντίον της ομάδας της Άκρης με αποτέλεσμα 1-2 την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας
Αντί αυτού, δυστυχώς πρέπει να ασχοληθούμε με τις ασχήμιες, τους προπηλακισμούς και τις βίαιες επιθέσεις που δέχτηκε η αποστολή μας στο τέλος του αγώνα από ολόκληρη την ομάδα της Άσκρης, μαζί με διοικούντες και θερμόαιμους «οπαδούς» που είχαν ως αποτέλεσμα δύο από τους ποδοσφαιριστές μας να καταλήξουν στο νοσοκομείο για ράμματα και πρώτες βοήθειες.
Εκτός δε των ποδοσφαιριστών μας, που υπέστησαν ανηλεή ξυλοδαρμό, δέχτηκαν απρόκλητες ύβρεις και απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα τα μέλη της διοίκησης και οι παράγοντες της ομάδας μας
Ένα ωραίο ποδοσφαιρικό απόγευμα, κάποιοι θέλησαν να το μετατρέψουν σε ρινγκ και πεδίο επίδειξης ¨ανδρισμού¨.
Μετά από επέμβαση της αστυνομίας και προσαγωγές όσων παικτών της ομάδας της Άσκρης παρέμειναν στον χώρο (κάποιοι θεώρησαν ότι είναι υπεράνω του νόμου και έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο πριν την επέμβαση της αστυνομίας) η υπόθεση έχει πλέον πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ και 5 παίκτες της ομάδας της Άσκρης αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα με την λήξη του αγώνα λόγω επεισοδίων.
Είναι θλιβερό και ταυτόχρονα εξοργιστικό ότι κάποιοι έχουν μείνει 40 και πλέον χρόνια πίσω, όταν οι ξυλοδαρμοί στους αγωνιστικούς χώρους ήταν η νόρμα και όχι η εξαίρεση.
Είναι θλιβερό και ταυτόχρονα εξοργιστικό ένας τοπικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που δήθεν πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα να επωάζει στους κόλπους του τέτοιες συμπεριφορές και την ώρα που εμείς προσπαθούμε να φέρουμε τα νέα παιδιά των χωριών μας κοντά στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, την ίδια στιγμή κάποιοι βαρύμαγκες να στέλνουν τα παιδιά μας στο νοσοκομείο.
Λυπούμαστε που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, αφήνουμε αυτούς που βλέπουν έτσι τον αθλητισμό, όπως οι συγκεκριμένοι κύριοι, στο περιθώριο κάθε κοινωνικής και αθλητικής δραστηριότητας, όπως τους αξίζει.
Είναι η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!
Ζητάμε από την ΕΠΣ Βοιωτίας και κάθε αρμόδιο φορέα να λάβει όσα απαραίτητα μέτρα απαιτούνται για την μόνιμη αποβολή τέτοιων στοιχείων από τους αγωνιστικούς χώρους και την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο, γιατί δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο τα πρωτόγονα ένστικτα τους
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΑΕ Πανγεωργικός