Μουλκιώτης:Υποβάθμιση, απαξίωση και εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στην Βοιωτία- Αυτό είναι το έργο της Κυβέρνησης ΝΔ

Γιώργος Μουλκιώτης: «Υποβάθμιση, απαξίωση και εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου στην Βοιωτία: Αυτό είναι το έργο της Κυβέρνησης ΝΔ»

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Δήμα, για την αναγκαία αναβάθμιση του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου στη Βοιωτία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην Ερώτησή του, «Η λειτουργία και ποιότητα των συγκοινωνιακών υποδομών της Βοιωτίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μη ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τη στρατηγική σημασία της περιοχής για τη σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με την Αττική». 

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει ότι «Η παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων παραμένει χρόνια υποβαθμισμένη», ενώ καταγγέλλει πως «βασικά δρομολόγια –όπως τα πρωινά προς Αθήνα– έχουν καταργηθεί». Αναφέροντας μάλιστα την Αλίαρτο, όπου έχουν σημειωθεί 4 θανατηφόρα ατυχήματα, λόγω του ελλείμματος δικλείδων ασφαλείας για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς κατά μήκος της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Βοιωτός βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις στα παρακάτω κρίσιμα ερωτήματα:

1.    Υπάρχει πρόθεση να ενταχθεί η Βοιωτία σε ένα λειτουργικό δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου, για Θήβα, Αλίαρτο με κατάληξη τη Λιβαδειά; Εάν ναι, ποιο είναι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα;

2. Τι συγκεκριμένα έργα προβλέπονται και ποιο το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης, για την αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αλιάρτου, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και ειδικά για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων;

3.    Υπάρχει σχεδιασμός για την αποκατάσταση των πρωινών δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Λιβαδειά προς Αθήνα; Εάν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

4.    Προβλέπονται έργα συντήρησης και ασφάλειας στους υφιστάμενους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βοιωτίας και ιδιαίτερα σε σημεία όπου υφίσταται κίνδυνος για τους κατοίκους; Εάν ναι, ποια είναι τα προγραμματισμένα έργα και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

5.   Υπάρχει πρόβλεψη για ενδοπεριφερειακή διασύνδεση της Βοιωτίας με τη Χαλκίδα και τη Λαμία μέσω σύνδεσης στην Οινόη; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός;

6.    Υπάρχει άλλος σχεδιασμός ή μελέτη για άλλη παρέμβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Βοιωτία;

Ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε:

«Η Βοιωτία παραμένει σιδηροδρομικά  προβληματική και απομονωμένη. Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κωφεύει. Οι πολίτες της Βοιωτίας διεκδικούν και αξίζουν δίκτυο σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές. Να πάψουν να πληρώνουν το τίμημα της κυβερνητικής ολιγωρίας και αδράνειας. Η απραξία δεν συγχωρείται – απαιτούνται πράξεις, όχι επικοινωνιακές εξαγγελίες».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο