Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας για το 2025 «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση» πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας.
Η διοργάνωση αποτέλεσε το εναρκτήριο γεγονός των γαστρονομικών φεστιβάλ που στοχεύουν στην προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 10 παραγωγοί από τη Βοιωτία, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τα αυθεντικά και ποιοτικά προϊόντα τους. Επισκέπτες και επαγγελματίες της εστίασης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα της Βοιωτικής γης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η γευσιγνωσία που πλαισίωσε τη διοργάνωση, στην οποία επαγγελματίες σεφ από τη Βοιωτία δημιούργησαν πιάτα βασισμένα στα τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γευστικές δυνατότητες και την τοπική κουζίνα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά:
«Η Θήβα αποτέλεσε την αφετηρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι που διασχίζει ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απήχηση του πρώτου φεστιβάλ γαστρονομίας για το 2025. Η Βοιωτία παράγει πλούσια, ποιοτικά και αυθεντικά προϊόντα. Με τα Φεστιβάλ Γαστρονομίας, δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης, ενισχύουμε την εξωστρέφεια και στηρίζουμε την τοπική παραγωγή και οικονομία».
