Παραμονή και Πρώτη του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος-Εικόνες

Το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένο το νέο έτος με υγεία, αγάπη, ειρήνη και ελπίδα.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος άκουσε τα κάλαντα στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας από τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού, στα οποία ευχήθηκε για το νέο έτος και τους μοίρασε ευλογίες.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά ευλόγησε τη Βασιλόπιτα παρουσία, λόγω της πανδημίας, περιορισμένου αριθμού ανθρώπων, κληρικών της πόλεως, εργαζομένων στα γραφεία, συνεργατών και εκπροσώπων των Δομών της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Τοπικής Εκκλησίας, το οποίο, όπως είπε, επιτελείται αθόρυβα και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως π. Γεώργιο Θανάσου, μετά την παραίτηση του π. Ανδρέα Δάρρα. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον π. Ανδρέα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο δύσκολο τομέα της διοίκησης της Μητροπόλεως για όλο το διάστημα που υπηρέτησε στα γραφεία, εξαίροντας την συνετή και διακριτική παρουσία του. Επίσης, ανέφερε ότι ο π. Ανδρέας θα παραμείνει στη διοίκηση της Μητροπόλεως κατέχοντας τιμητικώς τον τίτλο του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτη της Μητροπόλεως και δώρισε στον π. Ανδρέα ένα επιγονάτιο, ενώ ο π. Ανδρέας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επόπτη της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο, στον οποίο ευχήθηκε υγεία και καλή διακονία στη νέα του θέση και του δώρισε έναν σταυρό. Ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που του έκανε εκφράζοντας την αγάπη του προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου και ανέφερε ότι με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της νέας του θέσης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με 52 φοιτητές, τους οποίους ενίσχυσε οικονομικά για τις σπουδές τους και στους οποίους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού άκουσε τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων, στα μέλη της οποίας έδωσε μια μικρή ευλογία και ευχήθηκε καλή χρονιά.

Σχετικά