Πάσχα στη Λιβαδειά μετά από δύο χρόνια

Κατάμεστες οι Πηγές της Κρύας για τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα

‘Επειτα από δύο χρόνια διακοπής λόγω των υγειονομικών περιορισμών, η Λιβαδειά γιόρτασε ξανά το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα, με δημοτική μουσική και σούβλισμα αρνιών στις Πηγές της Κρύας. Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πόλη, για να ζήσουν από κοντά το φημισμένο Λιβαδείτικο Πάσχα όπως ορίζει η παράδοση, με δημοτικά τραγούδια, ψητό αρνί, και κρασί.

Από πολύ νωρίς το πρωί καίει ο λάκκος του Δήμου Λεβαδέων, με τους ψήστες να προετοιμάζουν τον οβελία για επισκέπτες και ντόπιους. Το Ρουμελιώτικο γλέντι συνόδευε ζωντανή ορχήστρα με δημοτική μουσική και τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννης Σταθάς, και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γιώργος Ντασιώτης. Το πασχαλινό γλέντι θα συνεχιστεί στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς σε μια συναυλία με παραδοσιακή, λαϊκή και έντεχνη μουσική από το συγκρότημα των Σπύρο Πανουργιά και Αντώνη Κεραμιδά, ενώ guest εμφάνιση θα κάνει και ο γνωστός μουσικός οργανοπαίκτης Γιώργος Μάγκας.

siriosfm.gr

Σχετικά