Καθαρό μήνυμα Τσίπρα για Γεωργούλη – Κόβει γέφυρες ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην ευρωβουλευτή

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζει απολύτως τη θέση του από τον πρώην ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και πως κόβει κάθε σχέση μαζί του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, θέλησε να στείλει χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της επανέναρξης των περιοδειών του.

Χαρακτηριστικές οι αναφορές του πως «καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την Δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας», αλλά «σε ζητήματα έμφυλης βίας δεν υπάρχει “ναι μεν αλλά”, είμαστε με τα θύματα». Υπογράμμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψει «καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά».

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αντιδράσει δυναμικά, ένα περίπου 24ωρο μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης, την οποία χθες ακολούθησε μια ροή αποκαλύψεων, μεταξύ άλλων η αποκάλυψη της καταγγέλλουσας ότι κατηγορεί τον Α. Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε ο ίδιος να κόψει κάθε συζήτηση και να διαλύσει κάθε ερωτηματικά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μη δώσει λαβές για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και παράλληλα να στείλει το μήνυμα προς το ακροατήριο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπής με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες του, δεν έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά – μ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει, διεμήνυσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Εξ ου και από την Κουμουνδούρου το τελευταίο διήμερο, υπογραμμίζουν ότι το κόμμα τους, μόλις έμαθε για την υπόθεση, δηλαδή την ύπαρξη της συγκεκριμένης καταγγελίας, και το επικείμενο αίτημα της ευρωβουλής για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή, αντέδρασε «ακαριαία», θέτοντας τον Γεωργούλη εκτός ευρωομάδας και εκτός κόμματος. Κάτι που, όπως σημείωσε χθες η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ήταν αυτονόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι γενικώς αυτονόητο (αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλα κόμματα έχουν επιδείξει ιδιαιτέρως αργά αντανακλαστικά σε ανάλογες περιπτώσεις).

Η ίδια, αποκάλυψε ότι από τον Αλέξη Γεωργούλη ζητήθηκε να επιστρέψει και την έδρα, γεγονός που υπογραμμίστηκε προς επίρρωσιν των δραστικών μέτρων που έλαβε η Κουμουνδούρου, μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση.
Πότε το έμαθαν

Σχετικά με τα ερωτήματα για το αν γνώριζαν και πότε ακριβώς έμαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ, χθες δόθηκε σειρά διευκρινίσεων, μετά και τις πρωινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιου Κούλογλου, ότι υπήρχαν «φήμες» εδώ και δύο χρόνια, γι’ αυτό το Α. Γεωργούλης είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη, στον οποίο διέψευσε αυτές τις φήμες.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Παραπολιτικά 90,1) ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επιβεβαίωσε ότι είχαν υπάρξει φήμες και κουτσομπολιά, «αόριστα», κι έτσι κάλεσε σε εξηγήσεις τον πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος διέψευσε τις φήμες για κακοποιητική συμπεριφορά.

Στη συνέχεια η Πόπη Τσαπανίδου κατά την εμφάνισή της στην προαναφερθείσα εκπομπή του Mega, αποκάλυψε ότι οι φήμες έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2022 και τότε ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ερευνηθεί το θέμα κρίνοντας ότι είναι πολύ σοβαρό. Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε τότε σε δύο επίπεδα:

· αφενός ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον ίδιο τον Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει προβεί σε οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά

· αφετέρου, απευθύνθηκε στις νομικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου δεν βρέθηκε κάτι.

Σε κάθε περίπτωση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγο νωρίτερα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε», διευκρινίζοντας πως άλλο πράγμα είναι οι αόριστες φήμες, οι οποίες «έφτασαν στ’ αυτιά του» και προσπάθησε να τις ερευνήσει, κι άλλο η ύπαρξη συγκεκριμένης καταγγελίας για την οποία έμαθε μόλις τη Δευτέρα και αντέδρασε όπως αντέδρασε.

Από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν σχετικώς και στην ανάρτηση της καταγγέλλουσας στο facebook χθες όπου αναφέρει πως γνώριζαν μόνο οι δικηγόροι της και πως η δημοσιοποίηση του θέματος ήρθε μόνο μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μπει σε καμία διαδικασία να θέσει ερωτήματα του τύπου «γιατί τώρα;» διότι θα ήταν σα να αμφισβητεί το θύμα, και άλλωστε, λένε, το θέμα το ξεκαθαρίζει η ίδια διευκρινίζοντας ότι η καταγγελία έγινε μια μέρα μετά το περιστατικό, τον Μάιο του 2020, η οποία καταγγελία συνοδεύτηκε και από ιατρικά τεκμήρια.

Τέλος, λένε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τη στάση του, από εκεί και πέρα την υπόθεση θα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Σχετικά