Ορχομενός- Παπαθωμά: Το νερό ερχόταν αλλά… χανόταν-Αγρότες: Εμείς δεν φταίμε να βρείτε λύσεις-ΒΙΝΤΕΟ

Αναδημοσίευση από asopichos.gr

Εδώ και μέρες ανάστατοι είναι οι αγρότες που καλλιεργούν χωράφια στην Κωπαΐδα γιατί τα νερά δεν αρκούν για να τα ποτίσουν λόγω κακής διαχείρισης όπως ισχυρίζονται και με διαγραφόμενο τον κίνδυνο να χαθούν οι καλλιέργειές τους.

Σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 31/7), ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά επισκέφτηκαν τον Ορχομενό και είχαν αρχικά σύσκεψη με την Δήμαρχο Βούλα Καράλη και στη συνέχεια έγινε ευρεία σύσκεψη στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις για τη λύση του προβλήματος.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι “νερό από τον Μόρνο ερχόταν αλλά χανόταν και δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε” είπε. Πιστεύει ότι μέχρι το τέλος της αρδευτικής περιόδου δεν θα χαθεί καμία καλλιέργεια, τόνισε ότι θα έρθει στην Κωπαΐδα περισσότερο νερό από τη γεώτρηση της Χαιρώνειας για να βρεθεί προσωρινά λύση.

Οι αγρότες ανέτειναν ότι το νερό δεν φτάνει στα χωράφια τους και την παρότρυναν να πάνε στον κάμπο να το διαπιστώσει.

Δείτε το βίντεο με την αρχική ομιλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Φανής Παπαθωμά

Η Δήμαρχος Ορχομενού στην παρέμβασή της απευθυνόμενη στους αγρότες είπε ότι έγινε συμφωνία ανάγκης για να ποτιστούν τα χωράφια αυτό το διάστημα μέχρι τη λήξη της αρδευτικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες – και ήταν πολλοί αυτή τη φορά – που ήρθαν για να ακούσουν του εκπροσώπους της περιφέρειας όντας σε αγανάκτηση, έθεσαν τα προβλήματα, ζήτησαν λύσεις “εδώ και τώρα’ για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την καλλιεργητική περίοδο και να μπουν οι βάσεις για το μέλλον ώστε να μην ζήσουν τις ίδιες αγωνίες.

Δείτε το βίντεο

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος της άρδευσης της Κωπαΐδας ενώ οι οι τόνοι αρκετές φορές ανέβαιναν σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε το βίντεο

Πηγή:asopichos.gr

Σχετικά