Καρδίτσα: Πέθανε ο βαρκάρης που είχε σώσει 15 ανθρώπους κατά την κακοκαιρία Daniel

Ο Κώστας Τασιόπουλος δήλωνε ότι έζησε τέσσερις πλημμύρες αντίστοιχες στην περιοχή, αλλά αυτή που χτύπησε τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν η χειρότερη

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/9) ο Κώστας Τασιόπουλος, ο οποίος κατά την κακοκαιρία Daniel που είχε χτυπήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας διέσωσε με τη βάρκα του τουλάχιστον 15 άτομα μεταφέροντάς τους σε πιο ασφαλή σημεία μέχρι να αναλάβουν δράση οι διασώστες.

Η φιγούρα του ασπρομάλλη 81χρονου με το περίεργο σιδερένιο βαρκάκι και το μεγάλο κουπί να κινείται μέσα στην πλημμυρισμένη Μεταμόρφωση έκαμε μεγάλη αίσθηση. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το karditsalive.gr, δήλωνε ότι έζησε τέσσερις πλημμύρες αντίστοιχες στην περιοχή, με τον Daniel να ήταν η χειρότερη.

«Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά επειδή είμαι παλιός βαρκάρης κι έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ήταν η χειρότερη πλημμύρα» εξηγούσε πέρυσι.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του το 2023:

«Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια. Έσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο» τόνιζε.

«Μου έλεγαν να “σε πληρώσω”. Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο» συμπλήρωσε.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο