Με συγκίνηση και ευλάβεια τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης στο Λεοντάρι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρουσία των τοπικών -πολιτικών, αρχών τελέσθηκαν την Κυριακή το απόγευμα από τον Σεβασμιώτατο Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στο Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Ιερά Μητρόπολις Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης που ανήγειραν τα αδέλφια Παρασκευάς και Βασίλειος Βουδούρης στο χωριό Λεοντάρι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, με την παρουσία των τοπικών αρχών και πάρα πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τη σημασία που έχει ένας καινούριος ναός, τόνισε βέβαια ότι ο Θεός “οὐκ ἐν χειροποιήτοις ναοῖς κατοικεῖ” και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μας να εγκαινιάσουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας, μια ζωή σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Επίσης, ευχήθηκε στους κτήτορες και σε όλους τους πιστούς υγεία και κάθε ευλογία δια πρεσβειών της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Τελέσθηκαν σήμερα Κυριακή 22-9-24, στο χωριό μας Λεοντάρι Βοιωτίας, τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, από τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γεώργιο, παρουσία όλων των αρχόντων του τόπου μας, και πλήθους κόσμου από το χωριό μας αλλά και από όλα τα γύρω χωριά.

Τα καντήλια του ναού άναψε ο κτίτωρ κ. Βασίλειος Βουδούρης, εκ μέρους και των αδελφών του, Παρασκευά και της αείμνηστης αδελφής του Βασιλικής, οι οποίοι και εξ ολοκλήρου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας, κατασκεύασαν τον Παρεκκλήσιον. Μετά το πέρας της κατανυκτικής τελετής, και της ιδιαιτέρως συγκινητικής παρουσίας του κ. Βασίλειου Βουδούρη που ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεώργιο, όσο και τους άρχοντες του τόπου μας, αλλά και τον ευσεβή Λαό του Θεού, ακολούθησε κέρασμα.

Κείμενο Νίκος Δημητρίου

Φωτογραφίες εδώ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο