Έρχεται ψυχρό μέτωπο από την Κυριακή – Δείτε χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα υποχωρήσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά φθινοπωρινά επίπεδα, λέει ο Κολυδάς – Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειοανατολικά

Καλοκαιράκι έρχεται από την Παρασκευή καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το κύμα καλοκαιρίας διαδέχεται την Κυριακή μία ψυχρή αέρια μάζα η οποία φέρνει πτώση του υδραργύρου.

Σε ανάρτησή του στο Χ, σήμερα, Τρίτη, ο Θοδωρής Κολυδάς επεσήμανε ότι:

«Η άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και την Παρασκευή και το Σάββατο θα ξεπεράσουμε τους 30°C σε πολλές περιοχές, ωστόσο η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα πέσει κατά 5 περίπου βαθμούς, επανερχόμενη σε κανονικά -φθινοπωρινά επίπεδα (χάρτες)».

Διαβάστε την ανάρτησή του

Η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων από σήμερα

Με νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα επίπεδα των 30 βαθμών. Την Παρασκευή και το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα είναι καλοκαιρινό, με πολλή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει γύρω στους 32-33 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις το πολύ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την εξέλιξη των φαινομένων

«Στο θερμοκρασιακό διάγραμμα ή όπως συνηθίζω να το λέω “διάγραμμα της αλήθειας” μιας και περιλαμβάνει τις πολλαπλές λύσεις των μετεωρολογικών μοντέλων που μας δείχνουν την επικρατέστερη τάση του καιρού, μπορούμε να παρατηρήσουμε την ανοδική τροχιά της θερμοκρασίας όπου προς το τέλος της εβδομάδας στο νομό Αττικής θα συναντάμε τον υδράργυρο κοντά στους 34 βαθμούς κελσίου σαν μέγιστη θερμοκρασία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρατηρώντας το ίδιο διάγραμμα προς το τελείωμά του βλέπουμε τις θερμοκρασιακές καμπύλες να κατηφορίζουν απότομα γεγονός που μας δείχνει μια απότομη μεταβολή του καιρού που θα συνοδευτεί και από κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου και η οποία χρονικά τοποθετείται στις αρχές της άλλης εβδομάδας και στην οποία θα αναφερθούμε όταν τα προγνωστικά μας στοιχεία μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σταθερά συμπεράσματα.

Οι θερμοκρασίες στη χώρα τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη 

krio-oktovris-kairos

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο