Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Στην ατζέντα μεταναστευτικό, διμερείς σχέσεις και Μέση Ανατολή

Περίπου 30 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης (24/09/2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν το μεταναστευτικό, οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η συνάντηση έλαβε χώρα με το σχήμα «τρεις συν τρεις» και έγινε σε καλό κλίμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χειραψία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Τούρκου προέδρου.

Χειραψίες είχαμε από την πλευρά του κυρίου Ερντογάν τόσο προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και προς την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Άννα Μαρία Μπούρα.

Οι διευρυμένες συζητήσεις των δύο ηγετών είχαν στενό χρονικό πλαίσιο, καθώς λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χειραψία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και τον επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Τούρκου προέδρου (…)

Είχαμε χειραψίες από την πλευρά του κυρίου Ερντογάν τόσο προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και προς την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Άννα Μαρία Μπούρα.

Οι διευρυμένες συζητήσεις των δύο ηγετών έχουν στενό χρονικό πλαίσιο, καθώς λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πρώτος στόχος είναι η επιβεβαίωση των ήρεμων νερών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Στην πρώτη γραμμή επίσης βρίσκονται η επισκόπηση των διμερών σχέσεων, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις με αιχμή την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, όπως έχει διαμηνύσει, θα θέσει επί τάπητος και το Κυπριακό (…)

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο