ΥΠΕΣ: Σπανάκης «αδειάζει» Λιβάνιο: 200 αντί για 250 εκατ. στους Δήμους

Κατά 50 εκατ. έκοψε μέσα σε μερικές ημέρες την έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, ο υφυπουργός Εσωτερικών Β. Σπανάκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ο κ. Σπανάκης σε αντίθεση με την (προφορική) δέσμευση του προϊσταμένου του υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου κατά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 17/9, μίλησε για 200 και όχι για 250 εκατ. ως πρόσθετη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα στους Δημάρχους, οι οποίοι ως γνωστόν ζητούν κατ’ ελάχιστο 450 εκατ., προκειμένου να κλείσουν τις μεγάλες τρύπες που έχουν ανοίξει, μεταξύ άλλων, στους προϋπολογισμούς των Δήμων, η αύξηση του ενεργειακού κόστους, το τέλος ταφής αλλά και οι αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων που έδωσε η κυβέρνηση.

Μάλιστα το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο κ. Σπανάκης, «άδειασε» των κ. Λιβάνιο, παρουσιάζοντας την έκτακτη επιχορήγηση των 200 εκατ. ως «δέσμευση του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο