Χειροπέδες σε συμμορία ανηλίκων που λήστευε παιδιά

Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους και έναν ακόμη νεαρό ενήλικα, πέρασαν το Σάββατο (28/9) το πρωί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Ειδικότερα οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αποπειράθηκαν δύο φορές να ληστέψουν ανήλικο, την πρώτη στις 20 Σεπτεμβρίου και τη δεύτερη το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου.

Την πρώτη φορά το παιδί τη γλύτωσε γιατί δεν είχε χρήματα και τη δεύτερη γιατί έτρεξε και μπήκε εγκαίρως στο σπίτι του!

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (26/9) όμως, οι τέσσερις συλληφθέντες, προσέγγισαν άλλον ανήλικο 16 ετών και κατάφεραν να του αφαιρέσουν έναν χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του. Το παιδί μάλιστα φέρεται να τους αναγνώρισε και κάπως έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη τους.

Όπως προέκυψε ο ενήλικος συλληφθείς ενέχεται και σε μία κλοπή από διαμέρισμα από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και μία σχολική τσάντα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ο οποίος μάλιστα δεν είχε άδεια λειτουργίας και βιβλίου τήρησης αγοραπωλησιών στην επιχείρησή του. Σε αυτόν ο ενήλικος της παρέας και ένας από τους ανήλικους, την Παρασκευή (27-09-2024), του είχαν «ακουμπήσει» το σταυρό και την αλυσίδα που είχαν κλέψει έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη επίσης ένας εκ των γονέων των ανήλικων συλληφθέντων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι γονείς των μελών της συμμορίας.

Στην κατοχή του ενήλικου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 102,70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ τα τέσσερα μέλη της συμμορίας παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο