Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Πλήθος κόσμου στο ύστατο «χαίρε» στον ιεράρχη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15.3.25) ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος εκοιμήθη την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 91 ετών.

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε σήμερα τον μακαριστό Μητροπολίτη Άνθιμο, με πλήθος πιστών να έχουν συρρεύσει στον Ναό της Του Θεού Σοφίας και τις καμπάνες χτύπησαν πένθιμα σε όλη την πόλη ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού Άνθιμου πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Γρηγορίου του Παλαμά, εκεί όπου διακονούσε για μια 20ετία και συγκεκριμένα στο κενοτάφιο του μακαριστού Μητροπολίτη Γενναδίου.

Ιερείς με το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου
Ιερείς με το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου / Eurokinissi
Το φέρετρο του Μητροπολίτη τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα
Το φέρετρο του Μητροπολίτη τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα / Eurokinissi

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου τέθηκε από το βράδυ της Πέμπτης σε προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο με την καμπάνα να ηχεί πένθιμα και πλήθος κληρικών και κόσμου να συρρέει για να αποχαιρετήσει τον αείμνηστο ποιμενάρχη της πόλης.

Το φέρετρο του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου
Το φέρετρο του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου
Η ταφή του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμου πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Γρηγορίου του Παλαμά

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο