Ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας πραγματοποιεί 10ημερο εκδηλώσεων, στη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα, με αποκορύφωμα τη 10η Ιουνίου
Ο Νίκος Καββαδίας στο ποίημα «Federico Garcia Lorca» ενοποιεί τον αγώνα δύο λαών, του Ελληνικού και του Ισπανικού, ενάντια στο φασισμό: Ισπανικός Εμφύλιος, Λόρκα, Καισαριανή, Δίστομο.
Το εμβληματικό τραγούδι, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου (από τη συλλογή “Ο Σταυρός του Νότου”), ακούσανε χτες το βράδυ, από τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε μια εξαιρετική εκτέλεση, στον επιβλητικό και ιερό χώρο του Μαυσωλείου Διστόμου.
Ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας πραγματοποιεί 10ημερο εκδηλώσεων, στη μνήμη των 218 σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα, με αποκορύφωμα τη 10η Ιουνίου, ημέρα της φρικτής επετείου.