Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Φενεό – Έκαναν ηλεκτροσυγκόλληση μέσα στο δάσος

Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς – Ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες, σε δασική έκταση στον Φενεό Κορινθίας. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε εγρήγορση, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ενεργοποιηθούν εκ νέου τα εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας  και επιχειρούν πλέον 340 πυροσβέστες και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης,6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 75 οχήματα και μία ομάδα drones για την εναέρια επιτήρηση και τον συντονισμό. Παράλληλα συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης για την αεροπυρόσβεση μέχρι τη δύση του ηλίου διατέθηκαν 27 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 15 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων δύο για τον συντονισμό τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.15 σε δασική έκταση, σε απόκρημνα και δύσβατα σημεία με πυκνή βλάστηση, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο η εξασθένιση των ανέμων έχει συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας της φωτιάς. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Καστανιάς, 10 εγκαταλελειμμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ σε 5 κατοικήσιμα έχουν προκληθεί ζημιές στις στέγες, ωστόσο ο τελικός απολογισμός θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης

Διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμοός Κιόνια, Στυμφαλία, Μάτσιζα, Καρτέρι, Δροσοπηγή, Καστανιά και Λαύκα.

Παράλληλα για την πυρκαγιά στο Φενεό Κορινθίας οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 2 ανδρών – ενώ είχε προηγηθεί η προσαγωγή των υπόπτων από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Κορίνθου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Κορίνθου προχώρησαν στην σύλληψη των δύο ανδρών για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση στην περιοχή του Φενεού κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση. Πληροφορίες αναφέρουν πως το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε σε χώρο που γίνονταν προετοιμασίες για ένα rave πάρτι.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τις δύο συλλήψεις

«Συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για εμπρησμό από αμέλεια σε δασική έκταση κατά τη διαδικασία θερμών εργασιών με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή της Δ.Ε. Φενεού Κορινθίας και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 11.812 €.

Οι ανωτέρω κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Εν τω μεταξύ επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης, προσωπικό και μέσα πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης, εθελοντές και κάτοικοι που αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

Στην ευρύτερη περιοχή για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς παραμένουν 218 πυροσβέστες με 68 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα. Νωρίτερα επιχειρούσαν 15 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο ήταν συντονιστικά.

Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει δυναμική και καίει σε ορεινό και δύσβατο σημείο στα σύνορα Αρκαδίας και Κορινθίας.

Εν τω μεταξύ δύο μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους της περιοχής Καστανιά, ενώ μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Λαύκα και Καρτέρι.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο