Τούρκος μουσικός ζητάει από τον Γιώργο Θεοφάνους 300.000 ευρώ

theofanous remos

Στις δικαστικές αίθουσες για την πατρότητα του γνωστού τραγουδιού ”Μα δεν γίνεται”, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Τούρκος μουσικοσυνθέτης Λεβέντ Ακ- Εγκε.

Ο Τούρκος μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη σύνθεση είναι δική του και διεκδικεί 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς όπως ισχυρίζεται, ” ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε χωρίς κανέναν δισταγμό και ηθική αναστολή, υπαίτια, παράνομα και αθέμιτα στο κοινό τη δική μου δημιουργία ως δική του”.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”ΕSPRESSO”, η πρώτη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση είχε γίνει το 2016 με την έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να διατάσσει έναν χρόνο αργότερα την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας , με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να βρεθούν ξανά στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν δύο καθηγητές πανεπιστημίου φαίνεται πως δικαιώνει τον Γιώργο Θεοφάνους, εξέλιξη που οδήγησε την πλευρά του Τούρκου μουσικοσυνθέτη να ζητήσει αναβολή προκειμένου να διορίσει δικό του τεχνικό σύμβουλο.

Το αίτημα ωστόσο απορρίφθηκε από τους δικαστές με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιώργου Θεοφάνους Μιχάλη Δημητρακόπουλο να τονίζει κατά τη διαδικασία πως “είναι ντροπή να λένε πως ο Θεοφάνους έκλεψε το κομμάτι ενός Τούρκου που δεν είναι καν ευρέως γνωστός”.

Σχετικά