Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο -Ξύλο και χημικά

grigoropoulos1_

Ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από επεισόδια. Κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες, μολότοφ, μπουκάλια και νεράντζια στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψη.

Τελικά τα επεισόδια όπως και η πορεία ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 14:30 και στη συνέχεια οι δρόμοι άνοιξαν και δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Ολα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας για την επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια.

Ενώ η πορεία βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των ΜΑΤ. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο από τα γύρω σττενά με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές νεαρών που είχαν αποσπαστεί από τον κύριο όγκο της πορείας και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ.

Από τα πρώτα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε στάση λεωφορείου και σε πεζοδρόμια.

Η πορεία έχει σταματήσει στο ύψος του υπ. Εργασίας.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών ακούστηκε το σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». Η πορεία των φοιτητικών και μαθητικών συλλογικοτήτων θα κατευθύνθει προς τη Βουλή.

Ενταση και χημικά στην πρωινή πορεία για τον Γρηγορόπουλο / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΕνταση και χημικά στην πρωινή πορεία για τον Γρηγορόπουλο / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΕπεσαν και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας /Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜετά το σπάσιμο των πεζοδρομίων, ξεκίνησε ο πετροπόλεμος /Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΝεαρός τραυματισμένος στο κεφάλι /Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και μία άτυχη πολίτης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣΑνάμεσα στους κουκουλοφόρους και μία άτυχη πολίτης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣΟι αντιθέσεις στην Αθήνα. Μία πολίτης περπατά δίπλα στους καταστροφείς της πόλης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣΟι αντιθέσεις στην Αθήνα. Μία πολίτης περπατά δίπλα στους καταστροφείς της πόλης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Χημικά, φωτιές και τραυματισμοί στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο / Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Σχετικά