Ε.ΣΥ.Ν.Βοιωτίας:Οχετός η ανακοίνωση της «Κανναβοιωτίας»

esin viotias

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (Ε.ΣΥ.Ν.) Παράρτημα νομού Βοιωτίας


Οι «φίλοι» της «Κανναβοιωτίας» αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά της ανακοίνωσης από τον οχετό… Ίσως η πολύ «φαρμακευτική» κάνναβη έχει παρενέργειες…
Τους είναι αδύνατο να αντιληφθούν επίσης, τον αγώνα ζωής που δίνουν εκατοντάδες νέοι άνθρωποι που αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση κι ακολουθούν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης. Προγράμματα που με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει το ΕΣΥΝ πανελλαδικά, αλλά και στη Βοιωτία συνέβαλε καθοριστικά ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρου Βοιωτίας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».
Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν επιλέξει ως στάση ζωής, το ύφος και το ήθος τους άλλωστε αποδεικνύεται κι από την απλή ανάγνωση του οχετού που ονομάζουν ανακοίνωση-απάντηση στο ΕΣΥΝ . Ούτε θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» της τάχα «θεραπευτικής κάνναβης» που κεντρίζει -είναι αλήθεια- την κοινωνική ευαισθησία και αμβλύνει τις αντιδράσεις, όμως εξυπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο που είναι τελικά η αποποινικοποίηση της «ψυχαγωγικής» κάνναβης.
Όσοι αποκαλούν «ψυχαγωγία» το χασίς και κόπτονται για τη «θεραπεία» των ασθενών με κάνναβη, θέλουν απλώς να κάνουν δουλειές ….με φούντες και να δημιουργήσουν συνενόχους.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης που προωθεί και ψηφίζει τη νομιμοποίηση, αλλά και των τοπικών παραγόντων που χαϊδεύουν αυτιά μπροστά στις εκλογές –κι όχι μόνο- είναι τεράστιες.
Απευθυνόμαστε στο λαό και τη νεολαία και τους καλούμε να μην συμβιβαστούν με τη διάδοση των ναρκωτικών, με όποιο ιατρικοφανές περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται. Να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ναρκωτικά. Θέλουμε τα παιδιά μας μεγαλώνοντας να μάθουν να διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει και όχι να καταστέλλουν τη σκέψη τους και να ψάχνουν τη φυγή μέσα από ουσίες, όπως η κάνναβη.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Δεκέμβρης 2018
Το Δ.Σ. του Ε.ΣΥ.Ν. Βοιωτίας

Σχετικά