Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πυρετώδεις προετοιμασίες και αντισυγκεντρώσεις

makedonia silalitirio

Αναμένεται να φτάσουν διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καθώς αναμένεται να φτάσουν διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους», σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς που η ίδια αποδίδει,  βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, «θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ».

 Την ίδια στιγμή όμως, αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες που έκανε το πρωί της Παρασκευής ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γεώργιος Τάτσιος, ο οποίος έκανε λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί πριν το συλλαλητήριο. «Έχει ενοχλήσει κάποιους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Δεχόμαστε μηνύματα ότι θα συλληφθούν οι “κεφαλές” ώστε να μη γίνει. Παίρνουμε μηνύματα στα κινητά μας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τάτσιος υποστήριξε μάλιστα ότι οι εκπρόσωποι θα πάνε στον Εισαγγελέα στην Αθήνα για να καταγγείλουν τις απειλές που δέχονται.

Διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα θα έρθουν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στους βουλευτές οι οποίοι με την ψήφο τους ετοιμάζονται να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχουν εξαντληθεί όλα τα πούλμαν από Μακεδονία και Θράκη ενώ οι εκπρόσωποι των παμμακεδονικών οργανώσεων ανέφεραν ότι τη Δευτέρα θα γίνει μία συμβολική εκδήλωση στις Πρέσπες όπου απλοί πολίτες και μέλη συλλόγων θα συνυπογράψουν ένα μήνυμα ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία.

Συμμετοχή και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Επίσης, συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία θα στείλει την Κυριακή αντιπροσωπεία της στην Αθήνα.

«Ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος.

Αντισύγκεντρωση στα Προπύλαια από αντιεξουσιαστές

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της αντισυγκέντρωσης που προγραμματίζουν για την Κυριακή  στα Προπύλαια, ομάδες αντιεξουσιαστών. Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι.

Σχετικά