Απόλυτη στήριξη στην Κυβέρνηση από τους έξι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης

politiki

Ζητούν να προσμετρώνται τα ονόματά τους στα νομοσχέδια που δεν χρειάζονται ονομαστικές ψηφοφορίες – Αντιδράσεις από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι

Oι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, του ζητούν να προσμετρώνται τα ονόματά τους με αυτά των βουλευτών της συμπολίτευσης, στα νομοσχέδια που δεν χρειάζονται ονομαστικές ψηφοφορίες.

Πρόκειται για τον Κώστα Ζουράρι, Έλενα Κουντουρά, Σπύρο Δανέλλη, Θανάση Παπαχριστόπουλο Κατερίνα Παπακώστα και Βασίλη Κόκκαλη.

Στις επιστολές του κάθε βουλευτή υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις όπως σε αυτή του Κώστα Ζουράρι ο οποίος διευκρινίζει, ότι από τη δήλωσή του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

«Σας γνωρίζω ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσα επί της προτάσεως εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επιθυμώ εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος μου να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολιτεύσεως» αναφέρει ο κ. Ζουράρις και προσθέτει ότι της δηλώσεως του αυτής, εξαιρεί την ψηφοφορία περί πΓΔΜ εάν αυτή, καθ’ υπόθεσιν, δεν διεξαχθεί ονομαστικώς.

Αμέσως μετά τις επιστολές που εστάλησαν στον πρόεδρο της Βουλής κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού» και αναφέρονται στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο. Από την πλευρά τους πηγές της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε διαρροή του Μαξίμου αναφέρουν τα εξής: “Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ.κ Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση”.

Σχετικά