Διάρρηξη μαμούθ σε σπίτι στην Αθήνα με λεία 500.000 ευρω

Διάρρηξη με λεία ούτε λίγο, ούτε πολύ 500.000 ευρω εντοπίσθηκε στις 26 Μαρτίου σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας!

Ισως είναι μια από τις πιο αποδοτικές επιδρομές σε σπίτια, τα τελευταία χρόνια με στόχο τα επονομαζόμενα «λεφτά σε σεντούκια» των πολιτών με τον φόβο που υπήρχε από τα capital controls αλλά και των ελέγχων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πρόκειται για λεία που δεν μπορεί να συγκεντρωθεί από δεκάδες ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες ή άλλους στόχους, ούτε καν με ανατινάξεις ΑΤΜ κλπ.

Με ένα περιστατικό που αποτελεί «γρίφο» για την ΕΛΑΣ αφού δεν μπορεί να ανακαλυφθεί αν οι δράστες γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του «θησαυρού» ή προχώρησαν σε μια συνήθη διάρρηξη από τις δεκάδες που σημειώνονται καθημερινά στην Αθήνα και βρέθηκαν ενώπιον αυτού του δυσθεώρητου ποσού.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πρωτεύουσα σημειώνονται κάθε χρόνο περίπου 14.000 διαρρήξεις σε σπίτια της Αθήνας και περίπου 24.000 σε όλη την Ελλάδα από τις οποίες εξιχνιάζονται ποσοστό της τάξης του 15% . Κι όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν υπάρξει 8-10 επιδρομές σε κατοικίες που έχουν αποδώσει στους διαρρήκτες εγκληματικά κέρδη , της τάξης των 400.000 κι άνω!

Η αρπαγή των 500.000 ευρώ σημειώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο κτίριο της Βουλής, όπου λειτουργούσε παλιότερα μικρό γραφείο, ενός συνταξιούχου ηλικίας περίπου 80 ετών που είχε τεχνική εταιρεία.

Ο ένας ή οι περισσότεροι διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος και σε δεύτερη φάση κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού κι όπου κρύβονταν τα 500.000 ευρώ.

Παραμένει άγνωστο πότε έγινε η διάρρηξη, αφού ο 80χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είχε να επισκεφθεί το διαμέρισμα 4-5 ημέρες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο χρηματοκιβώτιο που δεν ήταν παραβιασμένο. Χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν το είχε αφήσει ανοικτό ο… αφηρημένος ιδιοκτήτης του που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γινόταν έφοδος στο γραφείο του ή αν οι δράστες γνώριζαν τον συνδυασμό και τον τρόπο να το ανοίξουν.

Ερευνα πραγματοποιείται και σε κάμερες που βρίσκονται γύρω από το σημείο της διάρρηξης ενώ συγκεντρώνεται κι άλλο υλικό.

Σχετικά