Βρέθηκε ο υπαίτιος για τον τραυματισμό της 8χρονης στις Θεσπιές

Τρεις ξεχασμένοι κάλυκες φαίνεται πως πρόδωσαν τον άνδρα που πυροβόλησε στον αέρα το Πάσχα στο Λεοντάρι Βοιωτίας, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πετύχει ένα 8χρονο κορίτσι στο διπλανό χωριό και να το τραυματίσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικές έρευνες που γίνονται εντατικά τις τελευταίες ώρες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα, όταν αστυνομικοί βρέθηκαν για κατ’ οίκον έρευνα σε ένα σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας, το διπλανό χωριό από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε το κοριτσάκι. Ήδη από χθες οι αξιωματικοί εκτιμούσαν πως από το συγκεκριμένο χωριό προέρχεται ο πυροβολισμός.

Στο συγκεκριμένο σπίτι, από τα πολλά που έλεγξαν, αρχικά δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο, μέχρι τη στιγμή που η ματιά ενός αστυνομικού έπεσε σε μία γλάστρα στην αυλή: Μέσα στη γλάστρα, είδε τρεις κάλυκες. Προφανώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι υπόλοιποι είχαν μαζευτεί, και οι συγκεκριμένοι είχαν ξεχαστεί από τον άνδρα και την παρέα του που πυροβόλησαν εκείνη τη μοιραία ώρα, τραυματίζοντας άθελά τους το κοριτσάκι του διπλανού χωριού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αμέσως μετά ο κάτοχος του όπλου, περίπου 55 ετών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου στην Αθήνα ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός πυροβολούσε στον αέρα το μεσημέρι της Κυριακής, λέγοντας ότι σκόπευε και ο ίδιος να παραδοθεί πολύ σύντομα. Το δε όπλο του έχει μεγάλο δραστικό βεληνεκές, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει στόχο ακόμα και σε απόσταση των 500 μέτρων.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και αυτή την ώρα ο άνδρας κρατείται στο Α.Τ. Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται αν από το συγκεκριμένο όπλο προέρχεται το βλήμα το οποίο χτύπησε την 8χρονη στο κεφάλι.

Εφόσον αυτό αποδειχτεί, τότε αναμένεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη και να του απαγγελθούν ποινικές διώξεις, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος Αθήνας και το σπίτι στο οποίο βρέθηκε στο Λεοντάρι είναι φίλων του, τους οποίους επισκέφτηκε για να περάσει το Πάσχα.

Η 8χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. 

Σχετικά