Τραυματισμός 8χρονης στις Θεσπιές από αδέσποτη σφαίρα: «Δύσκολα θα βρεθεί ο δράστης» λένε αστυνομικοί

thespies oktaxroni

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό του «νταή» που πυροβόλησε και τραυμάτισε -παρ’ ολίγον θανάσιμα- με την αδέσποτη σφαίρα την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ανήμερα του Πάσχα.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της μικρής Αλεξίας, όπως εξηγεί ο διοικητής του Παίδων «Περικλή και Αγλαΐας Κυριακού», είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Οπως ανέφερε στο iefimerida αστυνομική πηγή από τη Βοιωτία «δεν έχει ακόμα προκύψει κάτι, ούτε έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις».

Τα χωριά απέχουν 200-300 μέτρα

Κατά τον ίδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, «αυτές τις ημέρες λαμβάνουμε μαρτυρικές καταθέσεις από κατοίκους των δυο χωριών. Δηλαδή από τις Θεσπιές και το Λεοντάρι».

Ερωτηθείς για το αν οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι για τον εντοπισμό του δράστη, ο ίδιος αξιωματικός υποστήριξε ότι «πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Οχι ακατόρθωτο, αλλά πολύ δύσκολο».
Χάρτης που δείχνει ότι τα δυο χωριά συνορεύουν και βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση
Τα δυο χωριά ουσιαστικά «τέμνονται» και σε σημείο τους έχουν απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων


Η βαλλιστική δείχνει από πού «έφυγε» η αδέσποτη σφαίρα

Η αδέσποτη σφαίρα που αφαιρέθηκε από την 8χρονη Αλεξία υποβλήθηκε σε βαλλιστική εξέταση η οποία επιβεβαίωσε ότι προέρχεται από περίστροφο, και όχι κυνηγετική καραμπίνα.

Τόσο για τις Θεσπιές όσο και το Λεοντάρι υπάρχουν καταγεγραμμένοι οι κάτοικοι που έχουν κυνηγετική άδεια, όμως εκτιμάται ότι οι αστυνομικοί δύσκολα θα οδηγηθούν με αυτό τον τρόπο στον «νταή» κάτοχο του παρ’ ολίγον φονικού όπλου.
Ενα Μάγκνουμ 357, όπως αυτό που πυροβόλησε ο δράστης στις Θεσπιές

Συγκεκριμένα, από τη βαλλιστική φανέρωσε ότι το πλήγμα στην 8χρονη ήρθε από περίστροφο των 38 χιλιοστών, πιθανόν «Μάγκνουμ 357».

Αυτό προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Διοικητής Παίδων «Π & Α Κυριακού»: «Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση»

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας της 8χρονης, οι θεράποντες ιατροί, που αφαίρεσαν την αδέσποτη σφαίρα από τον δεξιό της κρόταφο, ελπίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, όπως δήλωσε στο iefimerida ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Π & Α Κυριακού» και «Αγία Σοφία», κ. Μανώλης Παπασάββας.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Το κορίτσι είναι σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Διασωληνωμένο, με μηχανική στήριξη της αναπνοής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασάββας.


iefimerida.gr

Σχετικά