Μουσική εκδήλωση του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους παρουσίασαν χθες μια εξαιρετική μουσική συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή σχολική χρονιά.

Οι μαθητές/τριες του μουσικού σχολείου ερμήνευσαν ορχηστρικά και χορωδιακά έργα παραδοσιακής, βυζαντινής και έντεχνης ελληνικής μουσικής παρουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους σημαντικά μουσικά έργα, αλλά και την σημαντική δουλειά που κάνουν στο σχολείο τους. 

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, η Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς κ. Παρασκευή Κοροπούλη, ο Διευθυντής της Β’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Καρκάνας, η Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Όλγα Γιαμά, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος αναφέρθηκαν στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβλήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για να γίνει πραγματικότητα η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λιβαδειάς, καθώς και στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο σχολείο. Ενός νέου τύπου σχολείου για την Βοιωτία, ανοιχτό στην κοινωνία, που εκπαιδεύει μέσω της μουσικής και προάγει τον πολιτισμό. 

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το όραμα για τη δημιουργία ενός Μουσικού Σχολείου στη Λιβαδειά, ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή και τη συναίνεση όλων. Με γρήγορους ρυθμούς έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθεί το κτήριο από την πλευρά του Δήμου Λεβαδέων, να επισκευαστεί και να αλλάξει χρήση, λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την ίδρυση του. 

Κλείνοντας, η Δήμαρχος δήλωσε έκπληκτη από το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών, σημειώνοντας ότι αξίζει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε αυτό το σχολείο να στεριώσει και να συνεχίσει τη λειτουργία του, καθώς έχει να προσφέρει πολιτισμό τόσο στους μαθητές του όσο και την τοπική κοινωνία.

Σχετικά