Με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 14-06-2019,  στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου,άνοιξε τις πύλες της για το κοινό  η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Ομάδας Τέχνης “ΧΡΩΜΑ” Αλιάρτου και  παρέμεινε  ανοιχτή  μέχρι την Κυριακή.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να παρουσιαστεί  δημόσια η καλλιτεχνική, αλλά και η συναισθηματική εργασία που τελείται στην Ομάδα Τέχνης, πέρα και συνάμα με την απόκτηση γνώσεων.

Τα έργα των μαθητών, μας μιλούν από μόνα τους, για τη σπουδαία και σοβαρή δουλειά που γίνεται,με την καθοδήγηση της  εμπνευσμένης με ταλέντο και όρεξη για  δημιουργία,ζωγράφου  Δήμητρας  Πούλου.

Την έκθεση επισκέφθηκαν οι Δήμαρχοι Αλιάρτου Θεσπιέων και Λεβαδέων κ.κ.Γιώργος Ντασιώτης και Γιώτα Πούλου οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον χώρο από την ζωγράφο Δήμητρα Πούλου.

Άλλη μια χρονιά δημιουργικής δουλειάς τελείωσε . Η ομάδα τέχνης ¨ Χρώμα ¨ σας παρουσιάζει τα έργα των μικρών(5 έως 13 ετών) και  ενηλίκων μαθητών της , έργα  που έχουν δημιουργήσει στο δικό τους ατελιέ. Η σπουδή για φέτος περιλάμβανε  Ιμπρεσιονισμό με τους μεγάλους ζωγράφους του δέκατου ένατου αιώνα  Μονέ, Μανέ, Βαν Γκόγκ αλλά και τον έλληνα ζωγράφο Γ. Σταθόπουλο. Οι μαθητές με τα δικά τους μάτια, τις δικές τους προσεγγίσεις, τον δικό τους τρόπο αποτύπωσαν την μεγάλη ζωγραφική. Μέσα από την ζωγραφική, τα παιδιά , αναπτύσσουν την παρατηρητικότητά τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη, μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται το ωραίο, γίνονται αντικειμενικά, επικοινωνούν και εκφράζουν τον βαθύτερο συναισθηματικό τους κόσμο με χρώματα, μολύβια, πινέλα και καμβάδες, βγάζουν την δημιουργικότητά τους που τα κάνει ευτυχισμένα δίνοντάς τους ισορροπία ,μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας. Υπεύθυνη του εργαστηρίου ζωγραφικής είναι η ζωγράφος Δήμητρα Πούλου.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην έκθεση και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

 Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά