Στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Tην Τετάρτη 19 Ιούνη, κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη και Νατάσα Τάτση, περιόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Επισκέφθηκε τα γραφεία του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού και συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, αναπτύσσοντας παράλληλα  τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, εξοπλισμένο τόσο με σύγχρονα μηχανήματα και υλικό όσο και, κυρίως, με μόνιμο έμψυχο δυναμικό.

Η ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθεί  να εμφανιστεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν φυσικά αντίκτυπο στην ίδια τη λειτουργία του. Εντυπωσιακά χαμηλή είναι η αναλογία μόνιμου και προσωρινού προσωπικού. Τη τελευταία διετία, μόνο 15 στους 83 γιατρούς ήταν μόνιμοι, ενώ οι υπόλοιποι με προσωρινές σχέσεις εργασίας!

Η παιδιατρική μονάδα, παρότι επιτέλους λειτούργησε δεν αρκεί ώστε να εμφανίζεται  προς τα έξω ότι «υπάρχει βελτίωση», καθώς οι υγειονομικά καλές συνθήκες αποτελούν ακόμα ζητούμενο.

Οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε. τόνισαν  ότι η κατάκτηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας είναι στην πρώτη γραμμή αγώνα του κόμματος.

Σχετικά