Στηθαία του ’80 στο σοκαριστικό δυστύχημα της Αταλάντης!

Δύο νέα παιδιά άφησαν την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εξαιτίας των μη πιστοποιημένων στηθαίων ασφαλείας.

Πόσα ακόμη θύματα πρέπει να θρηνήσουμε για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι τα παλαιά στηθαία προκαλούν θανάτους αντί να τους αποτρέπουν!

Τα παλαιά στηθαία που βρίσκονται τοποθετημένα σε ολόκληρο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο και όχι μόνο δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα οχήματα που προσκρούουν επάνω σε αυτά με αποτέλεσμα αντί να μειώνουν την ένταση της σύγκρουσης να την μεταφέρουν στο αυτοκίνητο και στην καμπίνα επιβατών.

Το Newsauto.gr εδώ και καιρό έχει αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργούν τα μη πιστοποιημένα στηθαία αλλά όπως φαίνεται κανείς από την απερχόμενη κυβέρνηση δεν ευαισθητοποιήθηκε…

Με την αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου με πιστοποιημένα κατά ΕΝ 1317 θα μπορούσε να ενισχυθεί η παθητική ασφάλεια και βέβαια να μειωθούν τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μη πιστοποιημένα στηθαία στηθαία παλαιού τύπου ακόμα στις εθνικές οδούς και να μην εκσυγχρονίζεται σταδιακά ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο όπου κινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο…

Και να αναλογιστεί κανείς πως σύμφωνα με στελέχη του κλάδου περίπου το 90% των στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι μη πιστοποιημένα παλιού τύπου!

Τελευταίο παράδειγμα της αμέλειας των υπευθύνων αποτελεί το σοκαριστικό τροχαίο που έγινε πρόσφατα στο 2ο χιλιόμετρο του επαρχιακού οδικού δρόμου από Αταλάντη προς Καλαπόδι με θύματα έναν 21χρονο και την 16χρονη αδερφή του.

Όπως ανέφερε το LamiaReport το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δυο αδέλφια, ο 21χρονος οδηγός και η 16χρονη αδελφή του, είχε κατεύθυνση προς Αταλάντη.

Ο οδηγός σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο, αφού χτύπησε με σφοδρότητα στις μπάρες, έφερε τούμπες και κατέληξε εκτός δρόμου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τον σταθμό Αταλάντης με τρία οχήματα και διασώστες του ΕΚΑΒ με δυο ασθενοφόρα, οι οποίοι απεγκλώβισαν τα δυο άτυχα παιδιά.

Δυστυχώς ο 21χρονος οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου, ενώ η 16χρονη αδελφή του, διακομίστηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αταλάντης και στη συνέχεια στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας και από εκεί μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου όπου μετά από τρεις μέρες νοσηλείας, δυστυχώς η 16χρονη δεν τα κατάφερε, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

Αν τα στηθαία είχαν αντικατασταθεί με πιστοποιημένα είναι πολύ πιθανό οι δύο νέοι να μην είχαν χάσει τη ζωή τους και το όχημα να μην είχε τουμπάρει προκαλώντας τεράστια χτυπήματα στα δύο νέα παιδιά.

Επίσης κομμάτια των παλαιών στηθαίων όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες του LamiaReportέχουν καρφωθεί επάνω στο αυτοκίνητο και σε μερικά σημεία έχουν εισέλθει στο εσωτερικό της καμπίνας επιβατών εξαιτίας προκαλώντας πιθανόν χτυπήματα στα νέα παιδιά.

newsauto.gr

Σχετικά