Ευαγγελία Τζουβελέκη -Ρεπούσκου: Η οικονομία χρειάζεται ελευθερία δράσης και δημιουργίας

Ελεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξή μας, πως η Ελλάδα χάνει κάθε δεκαετία μια ευκαιρία.

Αυτή τη φορά δυστυχώς η ευκαιρία χάθηκε μέσα στην κρίση. Χάθηκε τη στιγμή που η χώρα μας επέστρεφε δειλά δειλά στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ετοιμαζόταν να βγει στις αγορές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να καταλάβει την εξουσία παραπλανώντας με ψεύδη τον ελληνικό λαό. 

Η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή. Την έζησαν στο πετσί τους οι συμπολίτες μας που υποχρεώθηκαν να σηκώσουν το βάρος ενός τρίτου, εντελώς αχρείαστου αλλά και πολύ σκληρού Μνημονίου με το οποίο η κυβέρνηση που θα καταργούσε δήθεν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο επέβαλε μέτρα λιτότητας πολλών δισ., έκοψε μισθούς και συντάξεις, παρέδωσε τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο και φορολόγησε αγρίως τα καθημαγμένα από την κρίση νοικοκυριά. Δεν δίστασε μάλιστα να ομολογήσει πως ο βασικός στόχος της ανελέητης φορεπιδρομής που εξαπέλυσε ήταν η μεσαία τάξη. 

Ο ελληνικός λαός καταδίκασε με τον πιο σαφή τρόπο την κυβέρνηση που έκανε τη χώρα μας να χάσει εκείνη τη μοναδική μέσα στην κρίση ευκαιρία. Η τετραετία χάθηκε. Και ο στόχος τώρα δεν μπορεί παρά να είναι να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος. Πώς; Με διορισμούς ημετέρων και ρουσφέτια; Με πρακτικές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές και καθηλώνουν την οικονομία; Με συγκεντρωτικές λογικές που δεν επιτρέπουν στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να απογειωθούν; Με τη δημιουργία ενός ασφυκτικού περιβάλλοντος που διώχνει τις επενδύσεις; Με τον μαρασμό που κάνει τις επιχειρήσεις να μεταναστεύουν και τα εργοστάσια να κλείνουν; 

Δεν είναι αυτή βέβαια η λύση, είναι καταδίκη. Από τον αγροτικό τομέα έως τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η χώρα μας διαθέτει παραγωγικές δυνάμεις στις οποίες περισσεύουν το ταλέντο και η διάθεση για καινοτομία. Το μόνο που χρειάζονται για να απελευθερωθούν είναι στήριξη. Χρειάζονται λιγότερους φόρους για να επενδύσουν, χρειάζονται ένα περιβάλλον με σταθερούς κανόνες, χρειάζονται μια ηγεσία που θα χαράξει την οικονομική πολιτική χωρίς τις ιδεοληψίες του χθες και φόβο για το αύριο. 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυώνται αυτήν τη θεμελιώδη αλλαγή στη νοοτροπία που είναι απαραίτητη για να μην χάσει η χώρα μας το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους πολίτες στους δικούς της και τους άλλους, που δεν εχθρεύεται κανέναν Ελληνα, που πιστεύει βαθιά στις δυνάμεις της κοινωνίας, που δεν θεωρεί πως εξουσία σημαίνει να κρατά ένα κράτος εγκλωβισμένους τους πολίτες της για να τους καθιστά υποχείριά της. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει πολίτες που εξαρτώνται από την κυβέρνηση. Θέλει πολίτες ελεύθερους να δράσουν, πολίτες να δημιουργήσουν με αυτοπεποίθηση, πολίτες που ξέρουν πως το κράτος είναι αρωγός και όχι εμπόδιο σε κάθε τους προσπάθεια. Αυτή είναι η Ελλάδα που μεγαλούργησε στο παρελθόν και στην οποία πιστεύω βαθιά. Αυτή είναι η ευκαιρία που δεν θα χαθεί αυτή τη φορά.

* Η Ευαγγελία(ευα) Τζουβελέκη Ρεπούσκου είναι Υποψηφια Βουλευτης ΝΔ Βοιωτίας

Σχετικά