Γεώργιος:11 χρόνια στο τιμόνι της Βοιωτικής Εκκλησίας

mitropolitis thivon levadeias

Έντεκα χρόνια από την χειροτονία εις Επίσκοπον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου

28 Ιουνίου 2008 – Ένας σταθμός στην πορεία της ζωής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, 28 Ιουνίου 2019 – έντεκα χρόνια στο τιμόνι της Βοιωτικής Εκκλησίας.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά, με την συμπλήρωση έντεκα χρόνων από την χειροτονία του εις Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, έναν σταθμό της ζωής του Σεβασμιωτάτου, αλλά και της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Συμπροσευχόμενοι στην ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία ενώνοντας τις προσευχές τους με τον Ποιμενάρχη τους, πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου, συνεργάτες, κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι εξέφρασαν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο, στον οποίο ευχήθηκαν υγεία, δύναμη στην πολυεύθυνη διακονία του και πολυετή ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την αγάπη τους, καθώς και τους κληρικούς, τις μοναστικές αδελφότητες, τους συνεργάτες και εθελοντές σε όλες τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δομές της Μητροπόλεως και το λαό που ο Θεός του εμπιστεύθηκε, και ζήτησε τις προσευχές όλων για την ταπεινότητά του.

Ο  Σεβασμιώτατος ανέφερε πως στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν κάποιοι σταθμοί, όπως αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς ο Μωϋσής όρισε εορτές για να ενθυμούνται τα γεγονότα της εξόδου από την Αίγυπτο και τη σωτηρία τους από τον Θεό,  έτσι και για τον ίδιο ένας σταθμός στη ζωή του είναι η εκλογή και χειροτονία του εις Επίσκοπον, ευχαριστώντας τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Βλασίου πρόσφερε σε όλους τους παρισταμένους κέρασμα, ευχαριστώντας τους εγκάρδια για την αγάπη τους.

imtl.gr

Σχετικά