Σκοτώθηκε προσπαθώντας να γλυτώσει τη σύλληψη

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν παράνομα ως αποκλειστική σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου όταν,  όπως συχνά συμβαίνει, στις 10:30 το πρωί το ιδιωτικό σεκιούριτι του νοσοκομείου ξεκίνησε έλεγχο για να απομακρύνει τις παράνομες νοσοκόμες.

Μόλις η γυναίκα το αντιλήφθηκε, έντρομη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιχείρησε να κρυφτεί και στη συνέχεια να διαφύγει από το προσωπικό της φύλαξης που έκανε τον έλεγχο, πηδώντας από τον πρώτο όροφο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απλό τραυματισμό με κατάγματα, ωστόσο η 50χρονη γυκαίκα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
 

Χρονίζει το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στα ελληνικά νοσοκομεία. Λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η αποκλειστική  είναι η μόνη επιλογή των οικείων τους, εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται από ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και σε περίπτωση αλλοδαπών  με άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Ωστόσο λόγω της υψηλότερης αμοιβής των νόμιμων αποκλειστικών, οι συγγενείς συχνά προσλαμβάνουν παράνομες με πολύ λιγότερα χρήματα, ειδικά όταν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Μόνη λύση οι προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ νόμιμων και παράνομων αποκλειστικών με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των νοσοκομείων να διενεργούν ελέγχους στους θαλάμους ώστε  να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές .

Συνδικαλιστής σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων, μιλώντας στο zougla.gr τονίζει ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι οι προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμων νοσοκόμων στα νοσοκομεία. «Η κατάσταση αυτή, με διενέξεις  νόμιμων παράνομων πολλές φορές ενώπιον των ασθενών, με την απασχόληση ατόμων που δεν έχουν επαρκείς γνώσεις, όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά τους ασθενείς αλλά αποβαίνει και εις βάρος της υγείας τους», λέει ο συνδικαλιστής/

Σχετικά